Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Smart-Ex® 02 ontvangt Android Enterprise Recommended-status van Google

2020-02-20

Nieuwe norm vereenvoudigt de selectie van mobiele apparaten en diensten voor zware industriële toepassingen

Smart-Ex 02 smartphone with Android Enterprise Recommended logo
Nieuwe verificatienorm voor speciaal geverifieerde Android-apparaten en diensten.

De toenemende mate waarin installaties en machines in één netwerk worden verenigd en de groeiende vraag voor mobiele oplossingen gaan hand in hand. Dit betekent dat de selectie van geschikte mobiele apparaten voor het toepassingsgebied een beslissende rol speelt: Werd het apparaat specifiek ontwikkeld voor explosiegevaarlijke omgevingen? Voldoet het aan de veiligheidsvereisten om zowel werknemers als machines te beschermen? Zijn er regelmatig veiligheidsupdates en upgrades voorzien? Een andere, fundamentele factor voor het succes van het bedrijf is dat de apparatuur zich snel en makkelijk laat integreren in bestaande processen en toegevoegde waarde biedt qua functionaliteit en efficiëntie. Dit is precies waar Googles Android Enterprise Recommended-verificatienorm zijn nut bewijst, om het voor gebruikers makkelijker te maken speciaal geverifieerde Android-apparaten en diensten te vinden.


Voor een betrouwbare keuze en altijd up-to-date

Met de Android Enterprise Recommended-norm wil Google de zoektocht naar de juiste mobiele oplossingen vereenvoudigen. Daarom heeft het een lijst samengesteld van geverifieerde en goedgekeurde apparaten en diensten die aan de norm voldoen. Deze oplossingen voldoen aan de hoogste eisen voor industrieel gebruik en werden ontworpen en getest door Google.

“Android Enterprise Recommended” garandeert een consistente, eenvoudige implementatie en beheer van de mobiele oplossingen via hardware en beheersysteemondersteuning, gegarandeerde Android-upgrades en geregelde veiligheidspatches. Naast aanzienlijke besparingen in tijd en kosten voor de levering en het onderhoud van de apparaten, halen gebruikers voordeel uit de nauwe samenwerking tussen Google en de fabrikanten, alsook uit de uitgebreide ondersteuning door deze laatsten. Dit kan o.a. kwaliteitscontroles in Duitsland en wereldwijde ondersteuning door Pepperl+Fuchs betreffen.Smart-Ex® 02 voldoet aan de vereisten van Googles Android Enterprise Recommended-verificatienorm.

Indrukwekkende prestaties, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden

Smart-Ex® 02 is het eerste apparaat gecertificeerd voor Zone 1/21 en Div. 1.
Smart-Ex® 02 is het eerste apparaat gecertificeerd voor Zone 1/21 en Div. 1.

Als eerste apparaat gecertificeerd voor gebruik in Zone 1/21 en Div. 1 voldoet de intrinsiekveilige Smart-Ex® 02 smartphone aan de vereisten van Googles Android Enterprise Recommended-norm. Ontworpen voor een temperatuurbereik van -20 °C tot +60 °C, kan de Smart-Ex® 02 ook in extreme omgevingsomstandigheden worden ingezet. Het robuuste, schok- en krasbestendige Gorilla® Glass-scherm is makkelijk leesbaar, zelfs bij fel zonlicht. Een krachtige, makkelijk vervangbare 4400 mAh-batterij garandeert gebruik over 24 uur. De magnetische USB-poort beschermt tegen slijtage en schade aan connectoren en zwakke USB-verbindingen.


Highlights van de Android Enterprise Recommended-status

  • Oplossingen ontwikkeld en getest door Google die voldoen aan de hoogste normen voor zware industriële toepassingen
  • Nauwe samenwerking tussen fabrikanten en Google 
  • Vereenvoudigd beheer van mobiele Android-apparaten en diensten
  • Beheersondersteuning en -expertise, gegarandeerde Android-upgrades en geregelde veiligheidspatches

 


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief om updates en interessante informatie uit de automatiseringswereld te ontvangen.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! U vindt er tal van interessante succesverhalen, toepassingsrapporten, interviews en regionaal nieuws.

Smart-Ex® 02 smartphone

Met zijn groot scherm (5”), ergonomisch design, geavanceerde features en geoptimaliseerde accessoires slaagt de intrinsiekveilige smartphone Smart-Ex 02 erin processen in explosiegevaarlijke en zware industriële omgevingen overal ter wereld te verbeteren...