Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Terug naar onze roots: Pepperl+Fuchs stelt zijn nieuwe generatie inductieve standaardsensoren voor

2021-05-20


Inside expertise: de nieuwe inductieve cilindrische standaardsensoren van Pepperl+Fuchs

Meer dan 60 jaar geleden revolutioneerde de uitvinding van de benaderingsschakelaar de automatiseringsindustrie. Het enorme potentieel van deze technologie wordt niet enkel aangetoond door een decennialang gebruik in een brede waaier van industrieën, maar ook door de allernieuwste ontwikkeling met de nieuwe generatie inductieve sensoren brengt Pepperl+Fuchs zijn ‘originele sensor’ naar een nieuw, revolutionair niveau en stelt het zijn klanten een ongeëvenaard portfolio van 3-draadse / 4-draadse sensoren voor.

Een belangrijk voordeel in de ontwikkeling van de nieuwe productreeks was ongetwijfeld de knowhow en jarenlange expertise van het bedrijf als technologieleider op dit gebied. Net als in het verleden checkt Pepperl+Fuchs nog steeds elk detail van zijn sensoren door middel van uitgebreide testen - dit garandeert dat aan alle criteria van de interne kwaliteitsnormen die de typische maatstaven binnen de markt ver overschrijden wordt voldaan. Naast een hoog niveau van deskundigheid en diepgaande toepassingsknowhow die het bedrijf over talrijke jaren heeft opgebouwd, vinden klanten bij ons het gepaste advies zodat ze de juiste technische oplossing voor hun specifieke toepassing krijgen.


Technische perfectie in elk detail

Modern design: groen sensoruiteinde met een duidelijk zichtbare LED
Modern design: groen sensoruiteinde met een duidelijk zichtbare LED

De hoge normen van technische perfectie die het bedrijf zichzelf stelt, komen tot uiting in talrijke weldoordachte functies. De hoogwaardige onderdelen zijn gebruiksvriendelijk en kunnen naadloos worden geïntegreerd in gelijk welke toepassing. De mechanische en elektrische eigenschappen van de sensoren zijn tot in het kleinste detail uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld een slijtvaste witbronzen coating voor verhoogde chemische weerstand en betrouwbare corrosiebescherming, nieuwe beschermkappen met duidelijk zichtbare LED’s, slijtvaste lasermarkering, hoge schakelfrequenties tot 6.000 Hz en een uitgebreid temperatuurbereik van -40 tot 85 °C. Dit leidt tot uitzonderlijk goed presterende producten met absolute betrouwbaarheid: over het gehele specificatiebereik en zelfs in zware gebruiksomgevingen of in het uiterste grensbereik zijn de prestaties van de nieuwe inductieve cilindrische standaardsensoren continu hoog.


Individualiteit maakt het verschil—in meer dan 200.000 varianten


State-of-the-art: Het innovatieve portfolio van inductieve, cilindrische sensoren met meer dan 200.000 varianten

Bij het kiezen van de juiste sensor, spelen talrijke productkenmerken een belangrijke rol. De gebruiker kan kiezen uit een brede waaier aan opties die alle standaard parameters omvatten en op flexibele wijze kunnen worden gecombineerd. Bijvoorbeeld: verschillende behuizingsgroottes (D6.5 / M8, M12, M18, M30), behuizingslengtes van 15 tot 70 mm, inbouw-/opbouwmontage met een schakelafstand tot 25 mm. In totaal kunnen meer dan 200.000 mogelijke varianten op zeer korte termijn worden samengesteld.

Voor die specifieke toepassingen met speciale vereisten, waar het optiepakket ontoereikend blijkt, worden de exacte klantvereisten bepaald aan de hand van een intensief overlegproces, op basis waarvan onze experts een volledig op maat gemaakt product samenstellen—bijvoorbeeld met een individuele etikettering en verpakking. Op maat gemaakte producten kunnen ook probleemloos in een bestaand systeem worden geïntegreerd en zijn makkelijk te installeren.

Highlights van het nieuwe portfolio inductieve sensoren

  • Volledig portfolio met optimale sensoroplossingen voor elke toepassing
  • Modulaire, programmeerbare sensor voor maximaal installatiegemak en naadloze systeemintegratie
  • Op maat gemaakte aanpassingen, afgestemd op individuele toepassingen

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–Het Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.