Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Nieuwe ASi-3-Gateway: Ingebouwde REST API en Uitgebreide Webserver voor Industrie 4.0

2022-10-27

ASi-3 gateway

Dit is waar ASi en IoT elkaar ontmoeten: De nieuwe ASi-3-gateway van Pepperl+Fuchs biedt parallelle cloud-communicatie en vereenvoudigt toegang tot procesgegevens voor een verbeterde procestransparantie. De REST API-interface laat een gelijktijdige implementatie van IIoT-toepassingen en PLC-communicatie toe. De met meerdere protocollen compatibele ASi-3-gateway ondersteunt zowel PROFINET en EtherNet/IP.


Eenvoudige Inbedrijfstelling en Diagnostiek

Een bijkomend voordeel van de gateway is zijn ingebouwde webserver. Deze voldoet niet enkel aan de vereisten op het gebied vanmoderne internetbeveiliging, maar bevordert ook de eenvoudige en handige inbedrijfstelling en diagnostiek via mobiele apparatuur. Alle configuraties en diagnostieken worden uitgevoerd met behulp van een standaard webbrowser—diepgaande kennis op het vlak van PLC-programmering is niet vereist. Het apparaat omvat eveneens een SD-kaart voor gegevensopslag, waarop alle parameters worden bewaard. Wanneer de gateway wordt vervangen, zorgt deze tijdbesparende optie voor minimale stilstanden en maximale installatiebeschikbaarheid.


Smal Behuizingsmodel voor Ruimtebesparing in Besturingskasten

De ASi-3-gateway spaart niet enkel tijd tijdens configuratie—de bijzonder smalle behuizing van slechts 37,9 mm breed spaart waardevolle ruimte in de besturingskast en beperkt bijbehorende kosten. De gateway is beschikbaar als enkelvoudige of dubbele master voor twee ASi-lijnen. Een totaal van 31 (standaard adressering) of 62 (uitgebreide adressering) apparaten kunnen met één gateway worden verbonden. Flexibele verbinding met de gateway via vlakbandkabel garandeert voeding en communicatie voor de apparatuur.

Van de Sensor in het Veld tot de PLC

Dit betekent dat de ASi-gateway de optimale oplossing vertegenwoordigt voor talloze toepassingen, zoals bijv. voor de besturing van transportbandrollen in logistieke centra, bij de geautomatiseerde bagageverwerking in luchthavens of bij automatische bottellijnen. Het ASi-apparaat is verbonden met een besturingssysteem via de ASi-gateway. Door G20 ASi-modules via een ASi-gateway met een overkoepelende PLC te verbinden, kunnen 24 V gemotoriseerde rollen in logistieke centra worden aangedreven zodat pakketten vlot over de transportband lopen. De PLC bestuurt de logica van de transportband (bijv. in welke richting de pakketten op kruispunten moeten bewegen) en stuurt het procesbeeld naar de ASi-gateway. Deze zendt de procesgegevens vervolgens door naar de G20-modules. AS-Interface biedt netwerklengtes van meerdere honderden meters, alsook volledige topologische vrijheid, ongeacht of het om ster-, lijn- of ringnetwerken gaat. Hierdoor is het de ideale oplossing voor de kostenefficiënte integratie van gedecentraliseerde in- en uitgangen in een besturingsnetwerk.


Highlights van de ASi-3-Gateway

  • Eenvoudige en handige inbedrijfstelling en diagnostiek via mobiele apparatuur dankzij de ingebouwde webserver
  • Geschikt voor gebruik in IoT-toepassingen: REST API-interface faciliteert eenvoudige gegevenstoegang en veldbuscommunicatie tegelijk
  • Bijzonder smal behuizingsmodel spaart ruimte in de besturingskast
  • Multiprotocol: PROFINET en EtherNet/IP in één apparaat

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante toepassingen, succesverhalen, interviews en lokaal nieuws.