Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Foutloze Hellingmeting in Dynamische Toepassingen met de F99-Inclinatiesensor

2022-10-06

IMU F99 Inertial Measurement System
De IMU F99 is een combinatie van versnellingssensor, gyroscoop en intelligent, configureerbaar sensorfusie-algoritme.

Met de nieuwe versie van de F99-inclinatiesensoren maakt Pepperl+Fuchs het meten van hellingshoeken in dynamische toepassingen nu nog nauwkeuriger. Dit is te danken aan het sensorfusie-algoritme, dat voor het eerst kan worden geconfigureerd voor een breed toepassingsgebied en verschillende bewegingspatronen. Zo kan de nieuwe IMU F99 perfect worden afgestemd op de omgevingsomstandigheden van de specifieke toepassing. In combinatie met zijn robuust ontwerp, garandeert de inclinatiesensor grotere flexibiliteit en uiterst nauwkeurige, foutloze meetresultaten voor dynamische hellingshoekmeting in uitdagende omgevingen, zoals bij de bewaking van de stuurhoekbegrenzing van wielladers.


Intelligente IMU met 3-In-1-Principe

De IMU F99-inclinatiesensor combineert hellingmeting, versnellingssensor en gyroscoop in één apparaat. Het intelligente sensorfusie-algoritme van de inclinatiesensor is in staat om de meetresultaten voor versnelling en draaisnelheid zodanig te koppelen dat het systeem zonder tijdverlies kan compenseren voor externe versnellingen. Bij de nieuwe versie is dit algoritme voor sensorfusie nu voor het eerst individueel configureerbaar en kan het daardoor precies worden afgestemd op het bewegingspatroon van de respectieve toepassing. Gebruikers kunnen het type van versnellingscompensatie in de software selecteren en tegelijk een geschikt compensatiebereik opgeven. Deze configuratie-opties verbeteren de hoekstabiliteit tijdens externe versnellingen en garanderen dat de IMU F99 optimale meetresultaten blijft leveren—zowel bij korte schokeffecten veroorzaakt door kuilen als bij lineaire versnellingsbewegingen. Gebruikers beschikken eveneens over de mogelijkheid om zowel ruwe als gecompenseerde data uit te voeren, waardoor ze alle vergaarde meetwaarden naar behoefte kunnen gebruiken.


Maximaal Installatiegemak, Veelzijdige Toepassingsmogelijkheden

Net als zijn voorganger, is de IMU F99 snel en makkelijk monteerbaar. Het geavanceerd montageconcept, bestaande uit een robuuste, metalen bevestigingsbeugel en de sensormodule, biedt optimale bescherming tegen schokken en vereenvoudigt eventuele apparaatvervangingen. Wanneer een sensor moet worden vervangen, blijft de bevestigingsbeugel in situ, en dient enkel de sensormodule te worden verwisseld—geen nieuwe afstelling of kalibratie vereist.

Dankzij zijn beschermingsklasse van IP68/69K is Pepperl+Fuchs’ inclinatiesensor bijzonder robuust en kan hij in een scala van toepassingen worden ingezet. Zo is de IMU F99 perfect geschikt voor hellingmeting op mobiele bouwmachines en, in overeenstemming met zijn E1-goedkeuring, in openbaar vervoer.


e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante toepassingen, succesverhalen, interviews en lokaal nieuws.