Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

De R202-serie rechthoekige optische sensoren: De nieuwe norm voor material handling

2023-08-21

R202 Photoelectric Sensor
De R202 optische sensor in kubusvorm

Met haar R202-serie, biedt Pepperl+Fuchs een nieuwe portfolio van rechthoekige optische sensoren. De sensoren, die over een rode LED en eenvoudige schakelfunctie met twee schakeluitgangen beschikken, richten zich op standaard functies. Dit leidt niet enkel tot maximale kostenefficiëntie, maar ook tot een eenvoudige productkeuze. Vijf functieprincipes zijn beschikbaar in een standaard behuizingsmodel: Eenwegsensoren, retroreflecterende sensoren, retroreflecterende sensoren voor de detectie van transparante opbjecten, diffuse sensoren en diffuse sensoren met achtergrondonderdrukking. De speciale variant voor de detectie van transparante objecten en de eenvoudige, doch robuuste bevestigingsbeugel maken de serie ideaal voor toepassingen op het vlak van material handling.


Ontworpen voor material handling

De R202-serie werd ontworpen met de specifieke vereisten van material handling in gedachten. In de transporttechniek, moeten vaak met folie omwikkelde pallets worden gedetecteerd. Met hun reflecterende oppervlakken vormen zij vaak een uitdaging voor de gebruikte sensortechnologie. De retroreflecterende sensor voor de detectie van doorzichtige materialen werd speciaal ontworpen voor dergelijke, veeleisende taken: Hij werkt zonder dode zone en werd geoptimaliseerd voor het detecteren van glanzende, reflecterende voorwerpen.De variant voor de detectie van doorzichtige of transparante objecten detecteert met folie omwikkelde pallets.

Bovendien beschikken de sensoren van de R202-serie over geïntegreerde bussen van massief metaal. Met hun superieure mechanische stabiliteit laten ze hogere aanhaalmomenten toe in vergelijking met een directe montage op de plastic behuizing. Dit garandeert een betrouwbare en stabiele montage op lange duur—voor een robuust gebruik in material handling-toepassingen.


Flexibele Montage, Compacte AC-Varianten

De R202 combineert standaard bevestigingsgaten en -sleuven.
De R202 combineert standaard bevestigingsgaten en -sleuven.

De combinatie van standaard bevestigingsgaten en -sleuven biedt flexibele montageopties, zowel horizontaal als verticaal. Dankzij de standaardgaten, kunnen de sensoren worden gecombineerd met alle in de handel verkrijgbare bevestigingsbeugels. Zo gebruikt de R202-serie hetzelfde bevestigingssysteem als Pepperl+Fuchs’ R201-serie. Als beide series in één installatie worden gebruikt, kunnen dezelfde bevestigingsaccessoires worden gebruikt, wat de installatie aanzienlijk versnelt en vereenvoudigt.

Bovendien is de R202-serie ook perfect geschikt voor toepassingen die wisselstroom (AC) vereisen. Alle modellen beschikken, indien nodig, over een AC/DC-voeding met een spanning van 24–240V. Dit maakt de sensoren geschikt voor een groot aantal toepassingen, zoals bijvoorbeeld in toegangsautomatisering of op de Amerikaanse markt. In vergelijking met standaard apparaten, zijn de AC-varianten van de R202-serie ook heel wat kleiner in afmeting. Dit betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd, zelfs in kleine ruimtes.


Highlights van de R202-serie

  • Serie geoptimaliseerd voor eenvoudige productselectie: Essentiële functies in een kosteneffectief ontwerp
  • Betrouwbare detectie van in folie verpakte objecten met variant voor detectie van heldere objecten
  • Robuust gebruik in magazijnen en transporttechniek door geïntegreerde metalen bussen
  • Standaard ontwerp met talrijke gaten en sleuven voor montageflexibiliteit
  • Plaatsbesparende AC-varianten voor toepassingen die wisselstroom vereisen

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.