Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

RFID-poortlezeroplossing van Pepperl+Fuchs: Naadloze transparantie bij logistiektoepassingen

2024-02-20

UHF RFID Gate Reader Solution F800 from Pepperl+Fuchs
Het lees-/schrijfapparaat van het RFID-poortsysteem is geïnstalleerd in een robuuste, gegoten aluminium behuizing en maakt een aansluiting mogelijk met maximum vier krachtige, passieve UHF RFID-antennes

Een nieuwe RFID-poortlezeroplossing van Pepperl+Fuchs creëert naadloze transparantie bij de detectie van grote hoeveelheden RFID-tags. Het rendabele systeem is gebaseerd op een krachtige, gestandaardiseerde UHF RFID-technologie (ISO 18000-63 en EPC Klasse 1 Gen 2) en is speciaal geoptimaliseerd voor logistiektoepassingen, zoals tracking van inkomende en uitgaande goederen. Daarvoor is een ethernet-interface beschikbaar met eenvoudige integratie in IT-omgevingen, zoals ERP, MES en magazijnsystemen, evenals een seriële RS-232-aansluiting en USB.


Voor maximaal vier UHF RFID-antennes

Het lees-/schrijfapparaat (F800) van het RFID-poortsysteem, geïnstalleerd in een robuuste, gegoten aluminum behuizing, maakt een aansluiting met maximum vier krachtige, passieve UHF RFID-antennes met beschermingsgraad IP67 mogelijk. Deze kunnen worden gebruikt met maximaal 2 W per uitgang. Dankzij het hoge stralingsvermogen en de circulaire polarisatie van de geleverde antennes, is het mogelijk om op betrouwbare wijze grote hoeveelheden tags te detecteren in een bereik van maximaal 12 m, zelfs wanneer de oriëntatie van de RFID-tags verandert. Een suppersnelle multiplexer, geïntegreerd in het F800-lees-/schrijfapparaat, maakt gelijktijdige detectie van de UHF-tags mogelijk binnen een fractie van een seconde.

RFID-poortlezertoepassing voor hoge procesveiligheid

Bovendien leveren de lees-/schrijfapparaten received signal strength indicator (RSSI, ontvangen signaalsterkte-indicator) waarden en fasehoeken, die waardevolle informatie kunnen leveren over de stabiliteit van het proces. Een geïntegreerde beschermingsfunctie beschermt de lees-/schrijfapparaten tegen storingen, zoals kortsluitingen in de antenne, onjuiste afstelling van de antenne en elektrostatische ontladingen. Acht makkelijk herkenbare leds geven op elk moment de bedrijfsstatus weer van de lees-/schrijfapparaten en de aangesloten UHF RFID-antennes, en zorgen daarom voor een vlotte verwerking van inkomende en uitgaande goederen.

Als een apparaat vervangen moet worden, kan dit eenvoudig gebeuren dankzij de functie voor het klonen van de configuratie via USB, want dit vereist geen volledige reparametrisering van het vervangende apparaat. Bovendien is het F800-lees-/schrijfapparaat uitgerust met een aantal extra aansluitingen (twee optocoupleruitgangen, twee optocoupleringangen, twee relaisuitgangen) om extra veldapparaten aan te sluiten, zoals triggersensoren en signaallampjes.


Volledige RFID-poortlezeroplossing van één leverancier

Er is ook een montagebeugel in een standaard gatenpatroon (100 x 100 mm) verkrijgbaar om de UHF RFID-antennes te installeren op de locatie van toepassing.
Er is ook een montagebeugel in een standaard gatenpatroon (100 x 100 mm) verkrijgbaar om de UHF RFID-antennes te installeren op de locatie van toepassing.

De antennes zijn aangesloten op de lees-/schrijfapparaten via robuuste, coaxiale kabels uit het portfolio van Pepperl+Fuchs. Deze zijn beschikbaar in verschillende lengtes, afhankelijk van de installatieomstandigheden. Antennes met verschillende stralingshoeken zijn beschikbaar om de toepassing precies aan te passen aan de omstandigheden.

Alle poorten zijn gemakkelijk toegankelijk en geplaatst op het lees-/schrijfapparaat, zodat alle kabels op elk moment eenvoudig kunnen worden aangesloten of verwijderd. Het portfolio van Pepperl+Fuchs bevat ook een apparaat voor eenvoudige DIN-railmontage voor gebruikers die het lees-/schrijfapparaat in een schakelkast willen installeren. Er is ook een montagebeugel in een standaard gatenpatroon (100 x 100 mm) verkrijgbaar om de UHF RFID-antennes te installeren op de locatie van toepassing.


Belangrijkste punten van de RFID-poortlezeroplossing

  • Rendabele RFID-poortoplossing voor logistiektoepassingen
  • Krachtig UHF-lees-/schrijfapparaat voor maximaal 4 externe antennes
  • Hoge ontvangstgevoeligheid en hoog uitgangsvermogen zorgen voor betrouwbare tagdetectie
  • Snelle lezing van grote hoeveelheden gegevens van de UHF-transponder, zelfs in tijdkritische toepassingen
  • Eenvoudige systeemintegratie via ethernet, RS232 en USB
  • Snelle inbedrijfstelling en vervanging: klonen van configuratie via USB
  • Robuuste gegoten aluminium behuizing, ideaal in barre omstandigheden en industrieomgevingen

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.