Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Gecertificeerd ontwikkelingsproces van Pepperl+Fuchs voldoet aan de IEC 62443-4-1 voor Cyberbeveiliging

2023-11-22

Icon Certification
Pepperl+Fuchs heeft de nodige cyberbeveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om een geavanceerd ontwikkelingsproces voor cyberveilige producten te garanderen

De in Mannheim gevestigde automatiseringsspecialist, Pepperl+Fuchs, is nu gecertificeerd volgens IEC 62443-4-1. De experts in industriële sensortechnologie en elektrische explosiebeveiliging ontvingen het certificeringsdocument van het testbedrijf, TÜV SÜD, tijdens een presentatieceremonie op de SPS-beurs in Neurenberg. Dit document bevestigt dat Pepperl+Fuchs, als fabrikant van automatiseringsproducten en -oplossingen, de noodzakelijke cyberbeveiligingsmaatregelen heeft geïmplementeerd om een geavanceerd ontwikkelingsproces voor cyberveilige producten te garanderen. De inspectie omvat in totaal 47 vereisten in overeenstemming met IEC 62443-4-1 en bestrijkt systematisch de gehele levenscyclus van het product, vanaf de definitie, implementatie en het testen van het product tot de toepassing ervan en de afhandeling van vervolgens ontdekte beveiligingsproblemen in het product of productonderdeel.Officiële overdracht op SPS 2023: Pepperl+Fuchs ontvangt het IEC 62443-4-1-certificaat van de TÜV SÜD-experts

"De uitgebreide audit door TÜV SÜD bevestigt dat systeemintegrators en fabrieksoperators bij Pepperl+Fuchs componenten ontvangen die volledig voldoen aan het Security by Design-principe. Op deze manier spelen we in op het steeds groter wordende netwerk van automatiseringscomponenten als onderdeel van Industrie 4.0 en versterken we onze positie als betrouwbare partner voor onze klanten in elk opzicht verder”, aldus Günter Gabriel, Director Global Compliance bij Pepperl+Fuchs.

"Tegelijkertijd speelt Pepperl+Fuchs een actieve rol in het aanpakken van dreigende regelgevingseisen van de European Cyber ​​Resilience Act. Met deze certificering is het bedrijf goed uitgerust om gedurende zijn gehele levenscyclus te voldoen aan de strenge nalevingsnormen die aan automatiseringsoplossingen zijn gekoppeld”, legt Marcello Walz, hoofd van Advanced Manufacturing bij TÜV SÜD, uit.

Pepperl+Fuchs gebruikt deze werkwijze al lange tijd: sinds 2015 wordt er op de website van het bedrijf actief gecommuniceerd over eventuele beveiligingsproblemen die in zijn producten zijn ontdekt en is het actief betrokken bij CERT@VDE, het eerste platform dat kleine en middelgrote Duitse bedrijven ondersteunt en adviseert over IT-beveiligingskwesties. In augustus 2023 kende TÜV SÜD het bedrijf ook de ISO 27000-certificering toe: deze IT-gerichte standaard vormt een aanvulling op de inhoud van de IEC 62443-normenreeks en bevestigt dat Pepperl+Fuchs een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS) heeft opgezet dat de informatie, gegevens en systemen van het bedrijf beschermt.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.