Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Kostenefficiënte oplossing voor moderne transportsystemen: De G20 48 V-motorregelmodule

2024-02-20

G20 48V motor control module
G20 48 V-modules zijn gemaakt voor complexe toepassingen bij transportbanden.

Waar 24 V-systemen voornamelijk werden gebruikt bij conventionele transportbanden, vertrouwen systeemplanners in tijden van stijgende energieprijzen steeds vaker op 48 V-technologie om de DC-motorrollen aan te sturen. 48 V-motorregelmodules hebben verschillende voordelen, omdat ze het bouwen van flexibele en kostenefficiënte transportbanden mogelijk maken. Om dit mogelijk te maken heeft Pepperl+Fuchs een 48 V-motorregelmodule aan de G20-serie van het AS-interfaceportfolio toegevoegd.


Twee keer zoveel prestaties met hetzelfde stroomverbruik

De nieuwe G20 48 V-module van Pepperl+Fuchs biedt twee keer zoveel prestaties met hetzelfde stroomverbruik en is ontworpen voor moderne, complexe transportbandtoepassingen. Dankzij de hogere prestaties van de afzonderlijke G20-motorregelmodules hoeven er minder voedingsapparaten te worden geïnstalleerd over de gehele transportbandlijn, waardoor systeemplanning veel flexibeler wordt. Door het eenvoudige aansluitconcept en het lagere aantal voedingsapparaten kunnen mogelijke besparingen efficiënter worden benut.


Bewezen installatieconcept zonder gereedschap

De AS-interface G20-module voor motorrollers heeft een slank, goed doordacht behuizingsontwerp dat direct op de montagerail van de transportband kan worden geïnstalleerd. De kabels, die al geïntegreerd zijn in de module voor maximaal twee sensoren en motorrollers, zorgen voor een duidelijk systeemontwerp. De ASi-kabel en de kabel voor voedingsspanning worden eenvoudig gekoppeld in de laatste stap en kunnen indien nodig op elk moment opnieuw worden gepositioneerd met het indraaimechanisme. De speciale aansluitingstechnologie maakt voormontage van afzonderlijke transportbandsegmenten zonder gereedschap mogelijk die meteen op locatie in bedrijf kunnen worden gesteld.

Pepperl+Fuchs werkt al aan nieuwe interfaces die gebaseerd zijn op een modulair systeem, en die systeemplanners in staat zullen stellen om individuele oplossingen te configureren voor hun transportbandtechnologie in de toekomst.


Hoogtepunten van de G20 48 V-motorregelmodule

  • G20 48 V-modules voor het regelen van de DC-motorrollen, twee keer zo krachtig met hetzelfde stroomverbruik
  • Hogere kostenefficiëntie: Kostenbesparing op voedingsapparaten over de gehele transportbandlijn
  • Meer flexibiliteit in de planning: Met eenvoudigere elektrische voeding is het mogelijk langere netwerken op te stellen
  • Perfecte integratie: Geoptimaliseerde toepassingen ontworpen voor installatie zonder gereedschap, rechtstreeks op de montagerail

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.