Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

IO-Link Enkoder—Enkel tilstandsovervåking og økt anleggstilgjengelighet

2020-11-26

absoluttenkoder med IO-link interface
IO-Link enkoder med aksel

Uventet nedetid på maskiner kan være kostbart. Dette betyr at det kreves korte responstider for å sikre høy tilgjengelighet i anlegget. Den nye absoluttenkoderen med IO-Link-grensesnitt fra Pepperl+Fuchs hjelper deg med å øke anleggets transparens og hjelper deg til å realisere av potensielle besparelser. Med en rekke diagnosefunksjoner og flere innstillinger, kan et bredt spekter av applikasjoner løses med bare én enhet, og lagerkostnadene kan dermed reduseres - dette gjør den nye IO-Link-enkoderen spesielt kostnadseffektiv og fleksibel!


Enkel dataevaluering med kontinuerlig overføring av statusinformasjon

Den nye roterende absoluttenkoderen detekterer posisjonsverdier for enkelt / multiturn samt rotasjonsretningen. Disse verdiene overføres ved bruk av industristandarden COM3 og en overføringshastighet på 230,4 kBit/s, som er den raskeste overføringshastigheten for IO-Link-data. IO-Link-kommunikasjonen gir (syklisk) prosessinformasjon og gir rask respons på kritiske endringer. Den nye enkoderen overfører all statusinformasjon med de sykliske prosessdataene og trenger ikke å bli spurt via de asykliske prosessdataene.Med forenklet tilstandsovervåking mottar brukeren statusinformasjon om (sykliske) prosessdata, som muliggjør en rask reaksjon når kritiske endringer er nødvendige.

Fleksibel og kostnadseffektiv roterende enkoder

Den nye IO-Link-koderen er en smart investering for brukere som er nye innen tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold. Kunder kan velge mellom en enkoder med standard enhetsinnstillinger eller en tilpasset løsning med applikasjonsspesifikke parametere. Brukere kan parametrere enkoderen selv via PACTware eller motta en forhåndskonfigurert løsning.

Siden enkoderens identifikasjonsdata alltid er tilgjengelig i IO-Link-masteren, er det enkelt å bytte ut enheter i fremtiden. Ved bruk av datalagringsfunksjonen til IO-Link-master lagres og overføres alle relevante parametere til den nye enheten, noe som reduserer nedetid under vedlikehold og utskifting av enheten. Enkoderen er tilgjengelig i en 58 mm eller 36 mm modell, og forskjellige aksel- og flenstyper gjør det enkelt å integrere i forskjellige applikasjoner. Med en IP-klassifisering på IP65 / IP67, er IO-Link-enkoderen egnet for bruk i krevende industrielle omgivelser.


Høydepunkt for roterende enkoder med IO-Link Interface

  • Intelligente diagnosefunksjoner
  • Enkel tilstandsovervåking med alarm på kritiske verdier
  • Fleksibel og konfigurerbar løsning muliggjør standardisert anleggsdesign
  • Stort antall flens- og akselvarianter er tilgjengelige
  • IP65/67 beskyttelsesgrad for bruk i industrielle miljøer

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

IO-Link System Solutions from Pepperl+Fuchs

An internationally standardized, cross-vendor open interface, IO-Link is an integral part of Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0® solutions. Learn more about the intelligent communication technology ...