Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Liten, men kraftig—nøyaktig avstandsmåling opptil 60 m i kompakt utførelse

2024-02-23

Fotoelektriske avstandssensorer i R200-serien med Pulse Ranging Technology

R200-PRT series
R200-sensorer kan enkelt integreres der plassen er som minst

Fra materialhåndtering til bilindustrien er det mange forskjellige bruksområder som krever nøyaktig avstandsmåling over lange avstander. Denne oppgaven utgjør en spesiell utfordring dersom sensoren ikke må ta mye plass på grunn av installasjonssituasjonen. Pepperl+Fuchs tilbyr nå en løsning: de nye fotoelektriske avstandssensorene i R200-serien integrerer den kraftige Pulse Ranging Technology (PRT) i et kompakt standardhus – for presise måleresultater på avstander på opptil 60 m.


Kompakt design, lang rekkevidde

Basert på over 250 000 laserpulser som sendes ut per sekund, muliggjør PRT svært presise og pålitelige avstandsmålinger. Med denne teknologien oppnår R200 en imponerende repetisjonsnøyaktighet på ≤ 3 mm. Ettersom måleområdet til PRT-sensorer, i motsetning til trianguleringssensorer, ikke er begrenset av det geometriske arrangementet til optikken, kan de måle store avstander selv med sin lille design. For eksempel tilbyr avstandssensoren R200 et deteksjonsområde på 10 m ved direkte måling av hvite objekter. Som en variant med reflektor oppnår sensoren til og med avstander på opptil 60 m – med dimensjoner på kun 15 x 41,7 x 50,6 mm.

På grunn av sin spesielt kompakte design, kan R200 med Pulse Ranging Technology enkelt integreres i begrensede maskindesign. De svingbare koblingspluggene gir ekstra fleksibilitet under installasjonen, slik at selv krevende måleoppgaver kan løses på de minste plassene. For eksempel brukes avstandssensorene på transportbåndsystemer, på automatiske skytteltransporter i høylager eller på monorail-transportører i bilproduksjon. Ikke bare deres ytelse, men også deres kostnadseffektive design gjør sensorene til den optimale løsningen for et bredt spekter av bruksområder.Med sin bemerkelsesverdig kompakte design passer R200 med PRT til og med inn i små automatiske transportvogner. I versjonen med reflektor måler sensoren for eksempel endeposisjonen til en hyllerad i avstander på opptil 60 m.

Fremtidsrettet sensorserie med IO-Link

R200 med Pulse Ranging Technology er det siste tilskuddet til R10x/R20x-serien fra Pepperl+Fuchs, som kombinerer alle fotoelektriske funksjonsprinsipper i fem standardhus. Brukerne drar derfor nytte av det intuitive betjenings- og designkonseptet som er standardisert over hele serien. I likhet med de andre sensorene i R10x- og R20x-serien er den nye avstandssensoren designet med fremtiden i tankene: Utstyrt med et standardisert IO-Link-grensesnitt i siste versjon 1.1.3 inkludert Smart Sensor Profile, kan R200 med PRT være Enkel integrert i Industry 4.0-miljøer.


Høydepunkt for R200 fotoelektrisk avstandssensor med PRT

 

  • Høypresisjon avstandsmåling opptil 10 m, valgfritt opptil 60 m med reflektor
  • Spesielt kompakt design – for mer fleksibilitet der plassen er begrenset
  • Intelligent Pulse Ranging Technology med en repetisjonsnøyaktighet på ≤ 3 mm
  • Standardisert IO-Link-grensesnitt med Smart Sensor Profile for fremtidsrettet automatisering
  • Optimalisert, kostnadseffektiv design for maksimal fleksibilitet

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

Fotoceller i R10x- og R20x-serien

For første gang er en konsekvent løsningsserie med fotoelektriske funksjonsprinsipper og innovative teknologier tilgjengelig i identiske kapslinger. Brukere drar fordel av et uniformt driftskonsept over hele porteføljen. Oppdag seriene R100, R101, R103, R200 og R201 ...