Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Industrielt Ethernet

Sikker kommunikasjon i sanntid på tvers av alle nivåer

Pepperl+Fuchs tilbyr et stort utvalg industrielle Ethernet-komponenter som trygt og pålitelig kan integreres i anlegget og nettverksinfrastrukturen. De sikrer rask og transparent dataoverføring i krevende industrianlegg og er en viktig byggestein for cloud computing og Industri 4.0.

I en tidsalder med digitalisering av produksjonsprosesser og nettverkstilknyttede industrianlegg, er sanntidsdataoverføring en nøkkelfaktor i innføringen av Industry 4.0. Industrielt Ethernet skaper en konsistent nettverksinfrastruktur på tvers av alle forretnings- og produksjonsnivåer.

Takket være videre teknologisk utvikling, som Fast Ethernet, svitsjteknologi og full dupleksoverføring, har industrielle Ethernet-protokoller blitt en av de viktigste overføringstypene innen automasjonsteknologi i dag. Sanntidsoverføringen oppnådd med Fast Ethernet blir stadig viktigere, spesielt på kontroll- og sensor/aktuatornivå. Protokoller som PROFINET, EtherNet/IP og EtherCAT når busssykluser på 100 mikrosekunder, noe som betyr at de oppfyller strenge sanntidskrav.

Konsekvent implementering av skybaserte applikasjoner krever en pålitelig, kontinuerlig og transparent flyt av data fra felt- og kontrollnivåer helt opp til skyen. Porteføljen fra Pepperl+Fuchs og Pepperl+Fuchs Comtrol tilbyr en omfattende løsning for overføring av seriell, RFID og IO-Link sensordata.
Industrielle Ethernet-svitsjer, serielle gatewayer og OPC UA-standard IO-Link-mastere fra Pepperl+Fuchs Comtrol bygger bro mellom det laveste sensor-/aktuatornivået og skysystemer på høyere nivå. Dette gjør det mulig å utnytte det fulle potensialet til fremtidsrettede IoT-applikasjoner. Den utvidede IO-Link-porteføljen gir deg enda mer støtte for å gjøre industriell nettverkskommunikasjon mer effektiv og fleksibel, og dermed fremme utviklingen av dine digitale forretningsprosesser.Fem Ethernet-protokoller. Et overblikk


PROFINET har blitt den ledende dataoverføringsstandarden for store fabrikk- og utstyrsprodusenter med sin sanntidskapasitet og sin enkle integrering i feltbussystemer. Det er en åpen Industriell Ethernet-standard fra PROFIBUS brukerorganisasjon (PNO) og utvider PROFIBUS DP-teknologi for å muliggjøre rask datakommunikasjon via Ethernet-nettverk i kombinasjon med industrielle IT-funksjoner.

Pepperl+Fuchs tilbyr en rekke PROFINET-enheter for produksjonsindustrien, drivteknologi og prosessautomatisering – fra optiske datakoblere og posisjoneringssystemer til absoluttenkodere og feltbussmoduler.EtherNet/IP er en åpen standard for industrielle nettverk fra Open DeviceNet Vendor Association (ODVA). Den brukes til å overføre sykliske inn-/utdata og asykliske parameterdata. EtherNet/IP har først og fremst blitt etablert i det amerikanske markedet og er en mye brukt kommunikasjonsstandard for implementering av Rockwell kontrollpaneler. I tillegg til kommunikasjon og overføring av prosess- og parameterdata, støtter EtherNet/IP også IT-funksjoner, som webservere og e-postklienter.

Pepperl+Fuchs tilbyr et stort utvalg av EtherNet/IP-enheter for å automatisere systemene og prosessene dine som dekker et mangfold av funksjonalitet – som optiske datakoblere, avstandssensorer, posisjoneringssystemer, posisjonskodingssystemer, roterende enkodere, Ethernet IO-moduler og AS-Interface-porter.Takket være sin raske dataoverføringshastighet er EtherCAT spesielt egnet for tidskritiske bevegelseskontrollapplikasjoner, som for eksempel i pakkemaskiner, robotikk og CNC-maskiner. Utviklet av Beckhoff og EtherCAT Technology Group (ETG), er teknologien basert på master/slave-prinsippet innen dataoverføring og dataanalyse. EtherCAT muliggjør syklisk overføring av inn-/utdata pluss asyklisk overføring av parametere, identifikasjonsdata og diagnostikkdata, samt klokkesynkronisering.

Pepperl+Fuchs tilbyr et utvalg EtherCAT-kompatible enheter, fra AS-Interface-gatewayer og feltbussmoduler til feltenheter, som absoluttenkodere og optiske datakoblere.MODBUS TCP er basert på åpne standarder innen industriell kommunikasjon og har dermed fremmet fremkomsten av Industrial Ethernet innen automasjon. Kombinasjon av Ethernet-nettverk med universell nettverksstandard, TCP/IP, og den ikke-proprietære representasjonen av data via MODBUS letter et helt åpent system for utveksling av prosessdata. Dette gir en rekke fordeler, for eksempel enkel implementering på alle enheter som støtter TCP/IP, og tillater rask og effektiv kommunikasjon på det industrielle nettverket.

LS682 optiske datakoblere samt AS-Interface-gatewayer og kontrollgrensesnitt fra Pepperl+Fuchs kan kommunisere via MODBUS TCP og EtherNet/IP.Ethernet POWERLINK er et ikke-proprietært, rent programvarebasert kommunikasjonssystem og samsvarer med alle standard Ethernet-funksjoner. Åpen kildekode-versjonen er gratis, krever ikke lisens og du kan velge nettverkstopologi. POWERLINK er først og fremst ment for "harde" sanntidsapplikasjoner, der signalutbredelsesforsinkelsene må falle innenfor en nøyaktig definert tidsramme slik at ingen feilmelding genereres. Dette er grunnen til at POWERLINK er spesielt egnet for bevegelseskontrollapplikasjoner, robotikk og sanntids I/O-visualiseringer.

Pepperl+Fuchs tilbyr et utvalg absoluttenkodere og optiske datakoblere for disse applikasjonene.


Free Download: White Paper on TCP-Based Communication Protocols (PDF)

Dette gratis PDF-dokumentet sammenligner de forskjellige TCP-baserte kommunikasjonsprotokollene (AMQP, OPC UA, MQTT, REST API) som har funnet veien opp og regnes som muliggjørerne for IIoT og Industry 4.0. Last ned gratis nå!