Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

VisuNet GMP - Design gaat hand in hand met Functionaliteit

VisuNet GMP-operatorstations beschikken nu over breedbeeldschermen voor Zone 2/22

Het VisuNet GMP-productassortiment van Pepperl+Fuchs wordt uitgebreid. VisuNet-werkstations met een 55,9 cm (22") scherm, speciaal ontwikkeld voor de weergave van complexe procesoverzichten, zijn nu verkrijgbaar voor de explosiegevaarlijke omgevingen van Zones 2 en 22. Naast het feit dat ze voldoen aan de eisen van de gereguleerde industrieën omvatten de werkstations ook andere features, zoals: gebruik in veilige omgevingen of Zones 2 en 22, conventionele 48,3 cm (19") of breedbeeldschermen van 55,9 cm (22"), panel-pc's, remote monitors en monitors met of zonder KVM-extenders.

De VisuNet GMP-producten werden ontwikkeld voor gebruik in de gereguleerde industrieën. Alle ontwerpkenmerken voldoen aan de huidige GMP-richtlijnen (EudraLex deel 4, hoofdstuk 3). Door de juiste materiaalselectie en het ontwerp van de oppervlakken en volledige systeemarchitectuur kan de opbouw van stof of vloeistoffen worden vermeden.

Het schoonmaken, onderhouden, inspecteren en herstellen van mechanische onderdelen verloopt vlot en veilig; hetzelfde geldt voor ontsmetting, pasteurisatie en sterilisatie. De maatregelen ter implementatie van de GMP-vereisten worden gedocumenteerd in een toepasselijke, zelfopgestelde verklaring van conformiteit.

Verschillende landspecifieke toetsenborden, muisversies of montageopties zijn beschikbaar en kunnen, zo nodig, worden gecombineerd. De behuizingen van de operatorstations werden ontworpen conform beschermingsgraad IP65 en zijn uitgerust met een antibacterieel toetsenbord.

GMP staat voor "Good Manufacturing Practice" en verwijst naar een verzameling richtlijnen voor de kwaliteitsgarantie van productieprocessen. Het volgt de richtlijnen uitgegeven door de Europese Commissie (Europa) en de FDA (Verenigde Staten).