Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Detectie van de spuitboomhoogte op landbouwmachines

Ultrasone sensoren zorgen voor gelijkmatige besproeiing/bespuiting

Tijdens de groeiperiode worden landbouwmachines gebruikt voor het besproeien van gewassen met vloeibare meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Gedurende dit proces is vooral het instellen van de spuitboomhoogte van belang. Als de sproeihoogte te hoog is, kan het toegevoerde product gewoon wegwaaien. Is de sproeihoogte te laag, dan kan de vloeistof ongelijkmatig worden opgebracht. In het slechtste geval kan het sproeimechanische zelfs in contact komen met het gewas of de bodem.

Om te zorgen voor een consistente, optimale bespuiting over oneffen terrein en bij variabele hoogte van de gewassen en om te voorkomen dat de spuitboom het gewas of de bodem raakt, moet de hoogte continu worden bewaakt en aangepast.Gewasbespuiting in actie. De sproeiventielen zijn op vaste onderlinge afstanden gemonteerd. Ultrasone sensoren regelen de spuitboomhoogte als de machine zich over het veld verplaatst.

Robuust en betrouwbaar

Dankzij hun bestendigheid tegen de effecten van stof, vuil en chemische stoffen en hun capaciteit om oppervlakken van alle kleuren met dezelfde nauwkeurigheid te detecteren, is het 30GM gamma van ultrasone sensoren uitermate geschikt voor landbouwtoepassingen.


Snel en efficiënt

Terwijl de machine over het veld rijdt, bewaken de 30GM ultrasone sensoren voortdurend de afstand tot de bovenkant van de gewassen en zetten zij deze meetwaarde om in een analoge waarde, die vervolgens naar de voertuigcontroller wordt gestuurd.

De spuithoogte wordt afhankelijk van de contour vergroot/verkleind, waardoor de verspreiding van kunstmest en pesticiden consistent blijft. Met behulp van de geautomatiseerde bewaking van de spuitboomhoogte kunnen bestuurders zich volledig op de besturing van hun machine concentreren en hun werk snel en met optimale efficiëntie uitvoeren.Door de signalen van de ultrasone sensoren in de serie 30GM terug te koppelen, kunnen vloeibare bestrijdingsmiddelen en meststoffen met constante hoogte over de gewassen worden gespoten.

Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Automatische aanpassing van de spuitboomhoogte
  • Een gelijkmatige verspreiding van kunstmest en pesticiden
  • Voorkomt schade aan gewassen en machines
  • Kortere bewerkingstijd
  • Robuust en duurzaam

PDF-Downloads: Technische Gidsen voor Ultrasone Sensoren