Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Nieuwe magnetische absolute roterende encodertechnologie

2014-03-28

Magnetische precisie. Onder alle omstandigheden.

New magnetic absolute encoder technology
De nieuwe magnetische roterende encoder is bijzonder nauwkeurig.

De nieuwe magnetische roterende encoders zijn zeer betrouwbaar, zelfs onder zware industriële omstandigheden. Ze werken op basis van een extreem effectief magnetisch detectieprincipe. Inmiddels is bewezen dat ze ideaal zijn voor gebruik op plaatsen waar uitdagende omgevingscondities, zoals stof, vloeistoffen, temperatuurschommelingen, trillingen of schokken aanwezig zijn. De nieuwe magnetische roterende encodertechnologie is extreem robuust en garandeert een lange levensduur.


Hoge nauwkeurigheid – kleine behuizing

Roterende encoders zijn geschikt voor het meten van de omwentelingssnelheid, de hoeksnelheid, of de stand van bewegende onderdelen op allerlei gebied. In vergelijking met andere magnetische encoders biedt deze nieuwe serie magnetische encoders een unieke robuustheid en nauwkeurigheid. Zo halen ze een nauwkeurigheid van 0,1° tot 1°, enkelslagresoluties tot 16 bit enkelslag en een meerslagenresolutie tot 39 bit.


Naast de hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur maakt de nieuwe magnetische encodertechnologie kleinere behuizingen mogelijk. Een Wiegand-connector voor de meerslagenuitvoering en een Hall-effect sensor voor de enkelslaguitvoering zijn aanwezig op een enkele printplaat. Hierdoor kunnen compacte enkelslag absolute roterende encoders worden ingebouwd in een behuizing van slechts 36 mm.


Veel toepassingen

 • Algemene toepassingen
  Nauwkeurige positie- en snelheidsmeting
  Compacte behuizing voor toepassingen in medische technologieën en laboratoria
 • Mobile equipment
  Perfect voor gebruik in veeleisende toepassingen waar stof, vloeistoffen, temperatuurschommelingen, trillingen of schokken voorkomen.
 • Windenergie
  Laat een nauwkeurige regeling van de hellingshoek van de wieken (pitch control) of controle van de gondelpositie (azimuthoek) bij windmolens of windturbines toe.

Eigenschappen in één oogopslag

 • Contactloze sensortechnologie voor maximale betrouwbaarheid
 • Hoge nauwkeurigheid van 1° tot 0,1°
 • Robuust design voor veeleisende toepassingen
 • Lange levensduur en weinig onderhoud
 • Compact design ideaal voor een brede waaier van toepassingen