Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Ultrasone sensoren detecteren het vulniveau van bulkgoederen

Ultrasone sensoren controleren het niveau van rioolslib

Afvalwaterbehandeling produceert dagelijks enorme hoeveelheden rioolslib. Dit afvalproduct moet verder worden verwerkt of op correcte wijze worden afgevoerd. In beide gevallen moet het rioolslib in geschikte vervoerscontainers worden overgeladen. Ultrasone sensoren houden toezicht op dit proces om het overvullen van de containers te voorkomen.

Het vulniveau wordt gecontroleerd door een ultrasone sensor en de output als analoge waarde. Wanneer het maximaal vulniveau bereikt is, zendt de sensor een bijkomend schakelsignaal uit om de stroom van het materiaal te stoppen.


Het 30GM70 gamma van sensoren voorkomt overvulling

Het 30GM70 gamma van ultrasone sensoren gaat voortdurend het niveau in de gevulde container na om overvulling te vermijden
Het 30GM70 gamma van ultrasone sensoren gaat voortdurend het niveau in de gevulde container na om overvulling te vermijden

Omwille van de "kegelvormige" ophoping van bulkgoederen in containers is een correcte sensormontage van het allerhoogste belang. Om een adequate geluidsreflectie te garanderen bij een toename van het vulniveau, moet de projectiekegel van de ultrasone sensor een beetje schuin naar het midden van de opgehoopte materiaalkegel worden gericht. Afhankelijk van de meetafstand en andere vereisten kan men een sensor uit het 30GM70 gamma gebruiken.

De UCC3500-30GH70-IE2R2-V15 ultrasone sensor is ideaal voor deze toepassing. De sensor heeft een meetbereik van 20 cm t.e.m. 350 cm, een analoge uitgang van 4 mA t.e.m. 20 mA en een bijkomende schakeluitgang. Dankzij deze sensor is het mogelijk om een continue niveaumeting en overvulbeveiliging van op grotere afstand te garanderen.


Eenvoudige inbedrijfstelling dankzij de ULTRA-PROG-IR software

Wat inbedrijfstelling en parametrering betreft, raden wij het gebruik van het UC-18/30GM-IR USB programmeringsapparaat en het ULTRA-PROG-IR programma aan. Met deze set-up kunt u de afstand tot het object en de sterkte van het teruggekaatste signaal zien. Het maakt de eenvoudige aanpassing van de analoge uitgang en het schakelpunt in de sensor mogelijk.

Om ook bij materiaalverschuiving een ononderbroken meetsignaal te garanderen, dient een gemiddelde waarde van 250 als meetwaarde te worden geprogrammeerd om onverwachte variaties te voorkomen.

Dankzij de voortdurende niveaumeting blijft het personeel van de rioolwaterzuiveringsinstallatie ook in de controlekamer steeds geïnformeerd over het actuele vulniveau van de rioolslibcontainers en kan de correcte verwijdering en verwerking van volle containers te allen tijde worden gegarandeerd.

Vooral het 30GM gamma ultrasone sensoren is erg indrukwekkend, met zijn uitstekende bestendigheid tegen agressieve gassen en dampen, een ultrasone omvormer met Teflon beschermlaag en een roestvrijstalen V4A behuizing.


Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Ononderbroken niveaumeting
  • Overvulbeveiliging
  • Duurzame en solide sensoroplossing met RVS V4A behuizing
  • Eenvoudige inwerkingstelling en programmering

PDF-Downloads: Technische Gidsen voor Ultrasone Sensoren