Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Toon me uw code en ik zal u zeggen wie u bent - Universele codelezer ODV120

Waarom is traceerbaarheid zo belangrijk?

Een vlotlopende productie is van het allergrootste belang voor elke producent. Maar wat als de productie niet zo vlot verloopt als gepland en defecte producten moeten worden teruggeroepen? Naast een eventueel beschadigde reputatie, kunnen dergelijke 'product recalls' ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen...


De universele codelezer ODV120
De universele codelezer ODV120

Het ODV120 gamma van universele codelezers stelt producenten in staat individuele componenten snel en eenvoudig te traceren. Het traceren van producten is vooral van belang in de toeleveringssector van de automobielindustrie.

Wanneer zich een fout of defect voordoet in een voertuig - zoals bijvoorbeeld de PCB in de besturingselektronica van het remsysteem - zou de fabrikant in staat moeten zijn om de relevante componenten snel te identificeren en om hun volledig productieproces te traceren. Een exacte omschrijving van de specifieke voertuigen die met de defecte onderdelen werden uitgevoerd, is ook vereist. De potentiële kost van een 'product recall' kan op die manier aanzienlijk worden verminderd.Met het ODV120 gamma van universele codelezers kunnen individuele componenten in de automobielindustrie snel en eenvoudig worden getraceerd.

Toepassing

Om traceerbaarheid te garanderen, wordt elk afzonderlijk onderdeel voorzien van labels met individuele productinformatie zoals productnummer, productielocatie, tijd, datum of serienummer.

De informatielabels worden met behulp van een stempel aangebracht en worden tegelijkertijd door de universele codelezer ODV120 gelezen. Door middel van optische identificatie kunnen producten op unieke wijze worden geïdentificeerd voordat ze door de pick-and-place machines worden opgenomen of vóór en na specifieke testfasen.


Voordelen van de universele codelezer ODV120

  • Leest alle standaard vaste en bewegende barcodes en 2D-codes
  • Etiketidentificatie in gelijk welke positie in de richting van de bewegende band
  • Groot leesveld voor het lezen van codes van verschillende omvang
  • Grote scherptediepte voor het lezen van codes op verschillende afstanden met éénzelfde instelling
  • Compacte, plastic behuizing beschikbaar
  • Ethernetinterface biedt eenvoudige werking met behulp van webbrowser