Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Ultrasone sensoren op sproeikoppen

Onderhoud van boomgaarden vindt baat bij ultrasone sensoren

Dankzij een meetbereik van 35 > 600 cm kan de 30GM70 gemakkelijk openingen tussen bomen herkennen
Dankzij een meetbereik van 35 > 600 cm kan de 30GM70 gemakkelijk openingen tussen bomen herkennen

Een boomgaard onderhouden vergt zorg en tijd. Om een goede oogst, het behoud en de blijvende productiviteit van de boomgaard te garanderen, is het noodzakelijk om de bomen tegen epidemieën en ziektes te beschermen. Om de bomen in topconditie te houden, worden allerhande chemische producten met behulp van een speciaal sproeiproces aangebracht. Deze producten vertegenwoordigen een hoge kost voor de kwekers. Om de oogst aan een redelijke prijs te kunnen verkopen, moet de sproeimethode zo efficiënt mogelijk zijn.

Met de traditionele methode worden de pesticiden overal gelijk verspreid - zelfs tussen de bomen, waar er enkel lege rijen zijn. Door ultrasone sensoren te gebruiken, kan men besparen op pesticiden door de openingen tussen de bomen te elimineren. Zodra een dergelijke opening wordt geïdentificeerd, wordt het sproeiproces tijdelijk stopgezet.


Doelgericht beheer doet kosten van kwekers dalen

Het gamma 30GM70 van ultrasone sensoren is ideaal voor deze toepassing. Dankzij de uiterst betrouwbare ultrasone sensortechnologie en zijn hoge IP-beschermklasse, kunnen deze sensoren in alle weersomstandigheden worden gebruikt zonder aan prestatievermogen in te boeten. De robuustheid van deze sensoren maakt hen bestand tegen de chemicaliën die men in pesticiden vindt.Het 30GM70 gamma van ultrasone sensoren laat een doelgerichte bespuiting met pesticiden toe

Eenvoudige instelling

Bevestig de ultrasone sensoren aan de zijkant van de tank. Kies een sensor met een adequaat meetbereik en gepaste signaalsterkte omdat boomstammen geen ideale reflectoren zijn voor ultrasone sensoren. De UC6000-30GM70-2E2R2-V15, met een meetbereik van 35 > 600 cm en twee schakeluitgangen, is ideaal voor deze toepassing.

De UC-18/30GM-IR interface-kabel en ULTRA-PROG-IR software maken de installatie en parametrering zelfs nog eenvoudiger. Met deze hulpmiddelen kunt u de afstand tot het object en de teruggekaatste signaalsterkte visualiseren.

Bij de montage van de sensoren op de tank moeten de grenswaarden van de geluidskegel in aanmerking worden genomen en met 20% worden verminderd om de invloed van regen of mist in de nabijheid van de sproei-installatie te beperken.

Ultrasone sensoren kunnen individuele bomen identificeren en het sproeiproces zal tijdelijk worden stopgezet wanneer openingen tussen bomen worden geïdentificeerd. Hierdoor kunt u kosten en tijd sparen, gezien de tank niet zo vaak gevuld moet worden.


Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Kosten- en tijdbesparing dankzij een reductie in pesticiden
  • Robuuste en duurzame sensoroplossing
  • Groot meetbereik voor een nauwkeurige detectie van objecten
  • Gemakkelijke installatie en inbedrijfname

PDF-Downloads: Technische Gidsen voor Ultrasone Sensoren