Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Ultrasone sensoren voor anti-botsingssystemen op mobiele werkplatformen

Onmisbaar op bouwwerven

Dankzij hun compact design zijn de ultrasone sensoren van het Varikont L2 gamma ideaal voor installatie op hoogwerkers
Dankzij hun compact design zijn de ultrasone sensoren van het Varikont L2 gamma ideaal voor installatie op hoogwerkers

Op de meeste bouwwerven vindt men mobiele hoogwerkers. Deze werkplatformen laten toe op grote hoogte te werken en verhogen de productiviteit. Sinds botsingen met hoogwerkers tot zware ongevallen kunnen leiden, mag het veiligheidsaspect zeker niet worden genegeerd.

Ultrasone sensoren beschermen de werking van het materieel op zeer efficiënte wijze. Door ultrasone sensoren te gebruiken, kan men de ruimte onder het werkplatform, onder de hydraulische arm en rondom het voertuig bewaken. Botsingen tussen de machine en obstakels zoals bomen, gebouwen of personen kunnen op die manier worden vermeden.

Wanneer de ultrasone sensoren een voorwerp detecteren in de nabijheid van de machine, zal de machine automatisch vertragen. Indien er sprake is van een acuut botsingsgevaar zal de werking van de machine volledig worden stopgezet.


Veilig werken op mobiele hoogwerkers

Om het materieel te beschermen, worden op bepaalde punten van de mobiele hoogwerker ultrasone sensoren bevestigd. Om wederzijdse interferentie of storingen tussen de sensoren te vermijden en tegelijkertijd de kortst mogelijke reactietijd te garanderen, moeten deze sensoren common-mode worden gesynchroniseerd. Gezien mobiele hoogwerkers vooral buiten worden gebruikt, moeten de sensoren geschikt zijn voor dergelijke toepassingsomgevingen.

Het toezicht op de ruimte onder en rondom de machine garandeert dat zich geen botsingen met andere voertuigen, gebouwen of voorwerpen voordoen. Op die manier wordt schade vermeden en wordt de productiviteit van de machine gemaximaliseerd.Om het materieel te beschermen, worden op bepaalde punten van het mobiel werkplatform ultrasone sensoren bevestigd

Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Ononderbroken toezicht op mobiele hoogwerkers
  • Verhoogde veiligheid voor personeel en machine
  • Materiële schade wordt vermeden
  • Verhoogde productiviteit

PDF-Downloads: Technische Gidsen voor Ultrasone Sensoren