Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Flessen tellen op bottellijnen met behulp van ultrasone sensoren

Ultrasone sensoren verzekeren een betrouwbare materiaalstroom

Cilindrische, ultrasone zender-ontvangersystemen zijn uitermate geschikt voor het tellen van flessen
Cilindrische, ultrasone zender-ontvangersystemen zijn uitermate geschikt voor het tellen van flessen

Snelheid en properheid zijn dé doorslaggevende factoren in de voedings- en drankenindustrie. Korte cyclustijden en een minimale machine- en installatiestillegging zijn van essentieel belang, terwijl vereisten op het vlak van hygiëne ook zeker niet mogen worden verwaarloosd. De strengste regels en certificaten zijn nodig om hoogwaardige eindproducten te creëren.

Op bottellijnen moeten inkomende en uitgaande flessen continu worden geteld, ongeacht het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn of het type vloeistof waarmee ze gevuld worden. Aan het uiteinde van PET-blaasmachines en flessenwasmachines worden individuele flessen gescand en geteld om een vlotte materiaaldoorstroming te garanderen.


Cilindrische, ultrasone sensoren met een hoge chemische bestendigheid

De verwerking van individuele flessen op een transportband - een toepassing die te snel verloopt voor standaard ultrasone sensoren - vereist een speciaal soort sensor. De flessen gaan namelijk te snel aan de sensor voorbij en de ruimte tussen de flessen is vaak te klein. Om die reden zijn cilindrische, ultrasone zender-ontvangersystemen uitermate geschikt voor het tellen van flessen.

Doordat in deze toepassingen vaak stoom en chemicaliën worden gebruikt bij het schoonmaken zijn cilindrische, ultrasone sensoren met een hoge chemische bestendigheid vereist. De IP-beschermingsklasse moet minstens IP68/69K zijn. Onze UBEC300-18GM40-... (spatbestendig) serie sensoren is dan ook ideaal.

In die delen van de machines die niet door de schoonmaakcycli worden beïnvloed, kunnen standaard cilindrische, ultrasone sensoren zoals die van de UBE1000-18GM40-... serie worden gebruikt. Doordat de ultrasone sensoren van Pepperl+Fuchs zelfs de moeilijkste materialen kunnen herkennen, kunnen ook flessen in transparant glas of plastic op betrouwbare wijze worden gedetecteerd.

Het detecteren en tellen van flessen op verschillende plaatsen in de machine garandeert een continue controle van de materiaalstroom. De in- en uitgang van flessen in/uit de vulmachines wordt geoptimaliseerd en ontbrekende flessen in de stroom worden op betrouwbare wijze gedetecteerd. Zelfs op die plaatsen waar veel stoom wordt gegenereerd, kan een betrouwbare detectie van flessen worden verzekerd dankzij het gebruik van cilindrische, ultrasone zender-ontvangersystemen.Het detecteren en tellen van flessen op verschillende plaatsen in de machine garandeert een continue controle van de materiaalstroom

Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Ononderbroken controle van de materiaalstroom
  • Optimalisatie van cyclustijden
  • Detectie van zelfs de moeilijkste materialen zoals flessen in transparant glas of plastic
  • Ideaal voor toepassingen met een hoge snelheid

PDF-Downloads: Technische Gidsen voor Ultrasone Sensoren