Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Eenvoudige besturing van vuilniswagens met ultrasone sensoren

Ultrasone sensoren maken veilige toepassingen in mobile equipment mogelijk

Ultrasone sensoren van de 30GM70 serie beheren het vulniveau binnenin voertuigen
Ultrasone sensoren van de 30GM70 serie beheren het vulniveau binnenin voertuigen
Om een betrouwbare werking te garanderen, vereist mobile equipment sensoren die dagelijks tegen de meest uitdagende gebruiksomstandigheden bestand zijn. Extreme temperaturen, hevige schokken en trillingen zijn standaard uitdagingen voor dit soort voertuigen. Ultrasone sensoren, die op voertuigen zoals vuilniswagens worden gebruikt, moeten zeer robuust zijn om een veilige werking te garanderen. Onze ultrasone sensoren worden op deze voertuigen gebruikt voor een waaier van verschillende toepassingen.

18GM40 serie sensoren detecteren de grootte van de afvalcontainers

Wanneer een afvalcontainer naar de laadklep van een vuilniswagen wordt gebracht, detecteert de UB300-18GM40A ultrasone sensor de afmetingen van de container. Beide laadkleppen zijn nodig om een grote container met een volume van 1 100 liter te verplaatsen; de twee eenheden werken dan samen om de container op te heffen. Als twee kleine containers of een enkele kleine container moet worden opgetild, worden de laadkleppen, naargelang de situatie, afzonderlijk gestuurd.

L2 serie sensoren voor het beveiligen van hef- en kantelbewegingen

Wanneer de container naar beneden wordt gebracht, moet de zone onder de container worden gecontroleerd. Dit is belangrijk om te vermijden dat mensen zouden worden gekwetst of andere obstakels door de container zouden worden geraakt en beschadigd. Deze zone wordt daarom door een totaal van vier UC2000-L2 type ultrasone sensoren gemonitord.

30GM70 serie sensoren controleren de inhoud van het voertuig

Het vulniveau van de laadbakvan de vuilniswagen wordt gescand met behulp van UC2000-30GM70 ultrasone sensoren in een enkelvoudige systeemopstelling. Wanneer de laadbak te vol is, kan de container niet langer op correcte wijze worden geleegd en loopt men het risico dat afval uit het voertuig zal vallen. Om deze reden - wanneer de laadbak overvol dreigt te worden - wordt de hydraulische pers van het voertuig tijdig door de ultrasone sensor geactiveerd en wordt het afval naar de interne laadruimte van het voertuig doorgesluisd.


De ultrasone sensoren helpen een foutloze en nagenoeg automatische werking te garanderen

Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Beveiliging van de laad- en loszone voor afvalcontainers
  • Efficiënte en foutloze leging zonder nood aan manuele tussenkomst
  • Automatische detectie van containerafmetingen
  • Overvulbeveiliging in de laadbak van vuilniswagens

PDF-Downloads: Technische Gidsen voor Ultrasone Sensoren