Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Een scanner voor elke situatie - VB14N barcodescanners in magazijnen van logistieke bedrijven

VB14N Barcode Scanner Provides a Reliable and Flexible Solution

Een betrouwbare oplossing voor alle scantoepassingen

Moderne goederenmagazijnen variëren vaak in termen van bouw en ontwerp. Ze vergen verschillende montagemogelijkheden qua afstand en uitlijning voor de barcodescanners die verantwoordelijk zijn voor het monitoren van de goederenstroom door het magazijn.

Om te garanderen dat het getransporteerde materiaal op het juiste moment en op betrouwbare wijze wordt geïdentificeerd, is een flexibele scannerhardware van essentieel belang. Dankzij zijn uitgebreid gamma van accessoires is de VB14N barcodescanner een betrouwbare oplossing voor allerhande scantoepassingen en kan het aantal scannertypes in magazijnen van minstens drie tot slechts één worden herleid.


Verschillende vereisten, één oplossing

In de magazijnen van logistieke bedrijven wordt de 'end-to-end' goederenstroom door het magazijn gecoördineerd met behulp van barcodes. In de loszone bevinden de barcodes op zendingen van verschillende leveranciers zich vaak op verschillende hoogten, zodat een draaibare of oscillerende spiegelscanner vereist is om de barcodes op de zijkant van de verpakkingen te kunnen lezen. Het OM-VB14N draaibaar spiegelaccessoire maakt het mogelijk voor de VB14N barcodescanner om deze taak uit te voeren. De goederen worden in afzonderlijke bakken door het magazijn getransporteerd. Gewoonlijk betekent dit dat de barcode van de zijkant moet worden gescand. De beschikbare ruimte voor de installatie van een scanner is vaak beperkt tot enkele centimeters in magazijnen waar verschillende transportbanden naast elkaar geïnstalleerd zijn. De ideale oplossing is een scanner met een optisch scanoppervlak aan de zijkant en de DM-VB14N laterale spiegel zorgt ervoor dat de VB14N zijn taak probleemloos kan uitvoeren.Op specifieke punten in het transportproces worden de bakken gekanteld en op hun zijkant getransporteerd. De barcode komt dan aan de voorkant van de verpakking te liggen en kan van bovenaf worden gescand. In dit scenario moet de barcode aan een hoek tot 45° worden gescand en wordt de VB14N barcodescanner gebruikt zonder laterale spiegel. In de laadzone worden de verpakkingen zodanig gepositioneerd dat de barcode zich altijd aan één van de twee zijkanten bevindt, steeds in ladderrichting, doch op verschillende hoogten al naargelang de afmetingen van de verpakking. In dergelijke situaties moet men ervoor zorgen dat er zich barcodescanners met een groot leesbereik en met netwerkcapaciteit aan beide kanten van de verpakkingen bevinden. Doordat een totaal van 32 VB14N scanners kunnen worden gelinkt via ID-NET zijn deze scanners ook geschikt voor gebruik in dit scenario.Multilateraal scannen met de VB14N barcodescanner

The Advantages

The scanner boasts excellent reading performance, even with low barcode contrast. The mode button on the device makes teaching in codes very convenient. A deep-freeze version with an extended temperature range is also ideal for applications featuring temperatures down to –35 °C, for example in deep-freeze storage facilities. A comprehensive range of accessories gives users the greatest possible flexibility for their applications. The VB14N can also be converted to all common fieldbuses via the CBX500 modular gateway.


De voordelen van de VB14N barcodescanner

  • Uitstekende leesprestatie, zelfs met laag barcodecontrast
  • Eenvoudige Teach-in van codes via keuzeknop
  • Tot en met 32 scanners kunnen worden gelinkt via ID-NET™
  • Ideaal voor industriële koelcellen tot en met -35 °C
  • Uitgebreid assortiment accessoires voor hoge flexibiliteit