Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Robuuste ultrasone sensoren voor niveaumeting en aanwezigheidsdetectie in zuurreinigingsprocessen

De toepassing

In de chemische industrie gelden de meest extreme omgevingsomstandigheden. Agressieve dampen, corrosieve gassen en een hoge vochtigheidsgraad stellen hoge eisen aan automatiseringscomponenten. Voordat metalen onderdelen kunnen worden gecoat of geverfd, moet het residu van oliën en vetten uit voorafgaande oppervlaktebehandelingen worden verwijderd – een proces dat zuurreiniging heet en dat plaatsvindt in dompelbaden. Om een veilige processtroom te garanderen, moet het vulniveau continu worden bewaakt. Het transport van de gereinigde onderdelen via een transportband moet eveneens worden gescand zodat geen enkel onderdeel achterblijft.


Het doel

Om aan specifieke vereisten op het gebied van robuustheid en reinigingsgemak te voldoen en om een doeltreffend ontvettingsproces te garanderen, moet een betrouwbare vulniveaumeting in het dompelbad worden gegarandeerd en moeten de metalen onderdelen ononderbroken in het proces kunnen worden gedetecteerd. Sensoren die in dergelijke toepassingen worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen direct contact met chemisch agressieve stoffen en hun ontwerp moet dan ook het hoofd kunnen bieden aan uitdagende omgevingsomstandigheden.


De oplossing

De UMB800 ultrasone sensor is ideaal geschikt voor moeilijke toepassingen dankzij zijn volledige behuizing in een kwalitatief hoogstaande, roestvrijstalen constructie.
De UMB800 ultrasone sensor is ideaal geschikt voor moeilijke toepassingen dankzij zijn volledige behuizing in een kwalitatief hoogstaande, roestvrijstalen constructie.

De ultrasone sensor UMB800 beschikt over een hermetisch gesloten behuizingsontwerp en is bestand tegen direct contact met chemisch agressieve producten. Via zijn analoge uitgang bewaakt de sensor op continue wijze het niveau in het dompelbad. Op basis van zijn nauwkeurige meetresultaten vult het systeem de tank bij tot aan het gewenste maximumniveau wanneer het minimumniveau werd bereikt.

Het transport van de metalen onderdelen wordt bewaakt door ultrasone sensoren van de UMB800-serie. Deze detectie wordt niet beïnvloed door de kleur, het materiaal of de eventueel reflecterende eigenschappen van het onderdeel. Doordat het meetbereik met grote precisie kan worden ingesteld, zelfs bij ondiepe profielstukken, kan een betrouwbare aanwezigheidscontrole worden gegarandeerd. Als een onderdeel achterblijft, kan het proces onmiddellijk worden stopgezet.


De voordelen

Het doet er niet toe of hij voor niveaumeting of onderdeeldetectie wordt gebruikt—de UMB800 garandeert maximale procesveiligheid.
Het doet er niet toe of hij voor niveaumeting of onderdeeldetectie wordt gebruikt—de UMB800 garandeert maximale procesveiligheid.

De UMB800 ultrasone sensor is ideaal geschikt voor moeilijke toepassingen dankzij zijn volledige behuizing in een kwalitatief hoogstaande, roestvrijstalen constructie. Dankzij zijn groot meetbereik, gereedschapsloze montageflens en compact design creëert deze optische sensor nieuwe mogelijkheden voor de automatisering van corrosieve milieus. Bovendien kan de sensor makkelijk worden ingebouwd tijdens een systeemaanpassing of -uitbreiding achteraf. Het doet er niet toe of hij voor niveaumeting of onderdeeldetectie wordt gebruikt—de UMB800 garandeert maximale procesveiligheid.


Voordelen

  • Ultracompacte, volledig roestvrijstalen, ultrasone sensor
  • Bestand tegen agressieve chemicaliën en reinigingsmiddelen
  • Veilig vulniveau gegarandeerd
  • Betrouwbare onderdelendetectie
  • Kortere reinigingscycli voor verhoogde machinebeschikbaarheid

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren