Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Daisy-chain: de efficiënte bedradingsmethode voor besturingskasten

Toepassing

Een groot aantal verschillende hardwarecomponenten moet worden samengevoegd om de verbinding tussen besturingskastmodules mogelijk te maken. Als geen voeding beschikbaar is via de DIN-rail moet de gebruiker zijn toevlucht nemen tot een traditionele bedradingsmethode, die zeer tijdrovend en ingewikkeld is. Bovendien moeten modules kunnen worden vervangen, verwijderd of toegevoegd zonder de verbinding tussen de andere apparaten te verstoren.


Doel

Een ononderbroken en betrouwbare verbinding tussen componenten is van cruciaal belang bij de bedrading van modules in besturingskasten. Om ingewikkelde topologieën in de kast te beperken, moet een snelle en flexibele bedrading mogelijk zijn. Het doel is dan ook om een oplossing te vinden die een betrouwbare koppeling garandeert, maar ook aanzienlijke besparingen qua tijd en kosten vertegenwoordigt.


Oplossing

Dit daisy-chainmodel is geschikt voor gebruik met schroefaansluitklemmen.
Dit daisy-chainmodel is geschikt voor gebruik met schroefaansluitklemmen.

Dankzij de vooraf geconfigureerde, 25-punts bedradingskoppeling, geschikt voor zowel parallelle als seriële signaalkoppeling, zorgt de daisy-chain met slechts één kabel voor een snelle en eenvoudige bedrading in besturingskasten. Door lasdoppen te gebruiken kan het vereiste aantal koppelingen te allen tijde worden aangepast: open kabeleinden en losse draden kunnen worden geïsoleerd en de daisy-chain kan worden uitgebreid door twee kettingen met elkaar te verbinden. Dit daisy-chainmodel is geschikt voor gebruik met schroefaansluitklemmen en kan worden gebruikt voor besturingskastmodules met een breedte van max. 40 mm.


Voordelen


Dankzij het vermogen om kabels op eenvoudige wijze te isoleren, verkorten of verlengen is de daisy-chain een kostenefficiënte en handige verbindingsmethode voor kastcomponenten. In tegenstelling tot de standaard, tijdrovende, individuele bedrading van modules garandeert de daisy-chain een betrouwbare signaalkoppeling bij installatie, verwijdering of vervanging van individuele modules.


Voordelen

  • Betrouwbare signaalkoppeling zonder ingewikkelde en tijdrovende, individuele bedrading
  • Sterk vereenvoudigde bedrading dankzij 25 vooraf geconfigureerde aansluitingspunten op een enkele kabel
  • Maximale flexibiliteit: handige aansluiting, cascadeschakeling en isolatie met lasdoppen voor herhaaldelijk gebruik (tien per pak)
  • Vervang, installeer of verwijder individuele modules zonder loskoppeling van de bedrading