Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

More Efficient Onboard Scales with the Inertial Measurement Unit F99

Betrouwbare hellingscontrole tijdens dynamische belasting


De IMU F99 verhoogt efficiëntie in dynamische toepassingen.

De toepassing

Ingebouwde weegsystemen worden gebruikt om het gewicht van materialen op mobile equipment te berekenen. Moderne wielladers of havenkranen berekenen het gewicht van materiaal dat in de bak of op de kraan wordt geladen. In tegenstelling tot standaard weegschalen is geen centrale weeglocatie vereist. De berekening van het laadgewicht wordt direct ter plekke uitgevoerd.


Het doel

Bij het berekenen van gewicht op mobile equipment komen vaak meetfouten voor ten gevolge van externe versnellingen. Als een voertuig remt, accelereert, of door een bocht gaat, kan dit de meetresultaten beïnvloeden. Om onjuiste metingen te vermijden en zijn gewicht correct te berekenen, zou een voertuig normaal gesproken tot een volledige stop moeten komen. Wegens tijdsdruk en om financiële redenen is dit echter geen optie. Het doel is om dergelijke storingen te compenseren en de gewichtsdetectie tijdens het voertuiggebruik te optimaliseren.


De Oplossing


De intelligente combinatie van een acceleratiesensor en een gyroscoop zorgt ervoor dat de IMU F99 in staat is om externe versnellingen te compenseren en dat een uiterst nauwkeurige hellingsmeting kan worden uitgevoerd. Met behulp van deze versnellingscompenserende inclinatiegegevens wordt de gewichtsberekening tijdens het werk uitgevoerd en worden stilstanden vermeden.

De Voordelen

De IMU F99 is geschikt voor outdoortoepassingen.
De IMU F99 is geschikt voor outdoortoepassingen.

Dankzij het intelligente multisensoralgoritme zorgt de F99-traagheidssensor voor een nauwkeurige, gedecentraliseerde gewichtsberekening. Speciaal ontworpen voor gebruik buiten (IP68/69K) en op openbare wegen (E1- en GL-certificatie) is hij geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Dit verhoogt de efficiëntie van het volledige proces.


Overzicht

  • Snelle, nauwkeurige en dynamische hellingscontrole dankzij compensatie van acceleratie in verschillende richtingen
  • Verschillende meetuitgangen voor volledige toepassingsflexibiliteit
  • IP68/IP69K-bescherming en beschermende montagebeugel bieden maximale duurzaamheid voor gebruik buiten
  • E1- en GL-certificatie voor een brede waaier van toepassingen, inclusief off-road en marine