Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Grenswaardebepaling op interfaceniveau

Toepassing

De Indian Oil Corporation Limited raffinaderij in Panipat werd opgericht in 1998 en is één van de grootste geïntegreerde petrochemische installaties in Zuidoost-Azië. De raffinaderij voldoet aan de vraag naar petroleumproducten voor het volledige gebied van Noordwest-India. De capaciteit van de installatie werd onlangs verhoogd van 6 miljoen ton tot 12 miljoen ton per jaar, tegen een kost van 41,6 miljard roepies. Zowel ruwe olie van eigen bodem als geïmporteerde olie worden in de raffinaderij verwerkt. De installatie omvat ook PX/PTA-eenheden, die in 2006 in dienst werden genomen en zowel paraxyleen (PX) als gezuiverd tereftaalzuur (PTA) produceren, een ruwe grondstof gebruikt in de productie van polymeren. Eén van de bijproducten van de PTA-productie is benzeen.

Doel

Het doel is om de druk- en niveauschakelaars te vervangen door meer betrouwbare transmitters. De bestaande bekabeling en I/O-kaarten zouden moeten worden bewaard.


Oplossing

KFD2-CRG2-EX1.D transmittervoeding
KFD2-CRG2-EX1.D transmittervoeding

De KFD2-CRG2-EX1.D transmittervoeding van Pepperl+Fuchs werd gebruikt om de grenswaarden van de analoge ingangswaarden van de niveausensoren en druktransmitters rechtstreeks op de relaisuitgangen weer te geven. De waarden kunnen rechtstreeks met de DI-kaarten in het Triconex PLC-systeem worden verbonden. De klant hoeft enkel de bestaande barrier te vervangen door de KFD2-CRG2-EX1.D transmittervoeding van Pepperl+Fuchs. De bestaande I/O-kaarten en bekabeling kunnen worden behouden.


Voordelen

  • De oude veldapparaten worden van analoog naar digitaal omgezet zonder nood aan wijzigingen aan de besturingszijde (PLC/DCS kaarten).
  • De bestaande druk- en niveauschakelaars zijn eenvoudig aan te passen met nieuwe transmitters.
  • Een analoge uitgang van 4-20 mA en twee digitale relaisuitgangen zijn beschikbaar op het besturingsniveau. De analoge uitgang kan worden gebruikt om proceswaarden online te monitoren.
  • De transmittervoedingen laten ruimere grenswaarden toe dan de oude veldapparatuur.
  • De KFD2-CRG2-EX1.D transmittervoeding kan de grenswaarde naar een andere besturingseenheid doorsturen of kan zelfs twee verschillende waarden tegelijk weergeven dankzij de twee relaisuitgangen.

Overzicht

  • Bestaande barrier vervangen door de KFD2-CRG2-EX1.D transmittervoeding
  • Oude veldapparatuur omgezet van analoog naar digitaal
  • Geen veranderingen aan de besturingszijde nodig (PLC/DCS kaarten)
  • Bestaande bekabeling wordt behouden

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.