Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Betrouwbare signaalomvorming bij hoge omgevingstemperaturen tijdens bandenproductie

Toepassing

Tijdens de rubberbewerking wordt natuurlijke rubber blootgesteld aan verhoogde temperaturen, zwavel en andere chemicaliën. Dit proces heet vulkanisatie. In bandenproductie vindt de vulkanisatie plaats tijdens het vormgevingsproces van de greentyres. De vulkanisatiepers is de laatste fase vóór de voltooiing van de band. De toevoeging van hoge temperaturen zorgt voor chemische reacties en de druk van de pers geeft de band zijn profiel en uiteindelijke vorm. Hier komen temperaturen van 160 °C tot 200 °C aan te pas en een druk van 24 bar. De pers wordt gemonitord en bestuurd via a lokale host-pc en de controlekamer van de fabriek, waar ook de historische data wordt bewaard.

Doel

Druk- en temperatuurwaarden moeten op betrouwbare wijze worden omgezet en overgedragen naar de host-pc en de controlekamer. Weerstandsthermometers worden gebruikt om de temperatuur te meten/ Dit signaal moet worden omgezet in een 4-20 mA signaal. Een in de kop gemonteerde transmitter, waar de elektronica rechtstreeks met de weerstandsthermometer wordt gekoppeld, is in dit geval geen geschikte oplossing gezien de elektronica niet bestand is tegen de hoge procestemperaturen. Het meetsysteem moet uiterst robuust zijn en in staat zijn om correct te functioneren bij dergelijke hoge temperaturen..


Oplossing

Signaalconditioners van het K-systeem zijn zeer goed bestand tegen uitdagende omgevingsomstandigheden.
Signaalconditioners van het K-systeem zijn zeer goed bestand tegen uitdagende omgevingsomstandigheden.

Een schakelkast en signaalconditioners vertegenwoordigen in dit geval een mogelijke oplossing. Verschillende signaalconditioners van het K-systeem zouden kunnen worden ingezet. De loop-powered RTD-signaalomvormer KFD0-TR-1 kan als directe vervanging van een in de kop gemonteerde transmitter worden gebruikt. Eén belangrijk voordeel in vergelijking met producten van concurrenten is dat deze module uiterst robuust is en bestand tegen uitdagende omgevingsomstandigheden - vooral bij hoge omgevingstemperaturen. Wanneer een normale thermometer wordt gebruikt, is ook de universele temperatuuromvormer KFD2-UT2-2 geschikt. Deze module heeft een bijkomend voordeel: ze kan ook als splitter of verdeler worden ingezet, zodat het temperatuursignaal twee keer kan worden gebruikt.


Voordelen

Signaalconditioners van het K-systeem zijn zeer goed bestand tegen uitdagende omgevingsomstandigheden en functioneren zelfs bij extreem hoge temperaturen. Onze uitgebreide portfolio omvat nog meer modules, zoals grenswaardeschakelaars of signaalsplitters, zodat alle kritieke parameters kunnen worden gemonitord met modules van hetzelfde systeem.


Overzicht

  • Betrouwbare signaalomvorming ondanks hoge omgevingstemperaturen
  • De productfamilie van het K-systeem leent zich voor een uitgebreid en flexibel toepassingsbereik

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.