Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

VB14N-T Barcodescanner garandeert optische identificatie in diepvriesmagazijnen


In diepvriesmagazijnen die bevroren voedingswaren behandelen, worden goederen op bakjes verplaatst.

De toepassing

Dankzij zijn compact ontwerp kan de VB14N-T barcodescanner in toepassingen met beperkte ruimte worden ingezet.
Dankzij zijn compact ontwerp kan de VB14N-T barcodescanner in toepassingen met beperkte ruimte worden ingezet.

In de voedingsindustrie is een ononderbroken koudeketen van fundamenteel belang voor de productkwaliteit. Nationale voedingswetten vereisen in het algemeen dat de opslagtemperatuur van bevroren producten lager dan 18 °C is over de volledige koudeketen. Dit stelt hoge eisen aan de sensoren in diepvriesmagazijnen. Zelfs bij lage temperaturen moeten producten op betrouwbare wijze worden geïdentificeerd om hun uiteindelijke bestemming te bereiken.


Het doel

In diepvriesmagazijnen die bevroren voedingswaren behandelen, worden goederen op afzonderlijke bakjes verplaatst. Barcodes op de bakjes laten toe de goederen te identificeren en transporteren voor verdere orderpickingsprocessen. Scanners moeten daarom in staat zijn om snel en op betrouwbare wijze bij lage temperaturen te werken. Die temperaturen kunnen bovendien de leesbaarheid van de codes zelf negatief beïnvloeden. Om fouten te vermijden en korte procestijden te garanderen, moeten moeilijk te lezen codes altijd op betrouwbare wijze worden herkend, zelfs bij hoge snelheden.


De oplossing

De VB14N-T barcodescanner is geschikt voor temperaturen tot -35 °C.
De VB14N-T barcodescanner is geschikt voor temperaturen tot -35 °C.

De VB14N-T barcodescanner heeft een ingebouwd verwarmingselement waardoor hij bestand is tegen omgevingstemperaturen van -35 °C tot +45 °C. Dankzij zijn korte opwarmingscyclus van max. 20 minuten is hij al snel klaar voor gebruik en is het maximaal piekvermogen beperkt tot 9,6 W. Bovendien bieden de scanners krachtige optische elementen en code-reconstructietechnologie hoge nauwkeurigheid voor het lezen van moeilijk herkenbare codes. Door zijn compactheid kan hij zelfs in de krapste ruimtes worden ingezet.


De voordelen

Met behulp van een hogesnelheidsverbinding kunnen in totaal 32 apparaten worden genetwerkt. Zo kunnen meerdere barcodes op verschillende plaatsen tegelijk worden gedetecteerd. De scanner heeft een functietoets en LED’s ter ondersteuning van de configuratie, barcode teach-in en apparaattesten. De LED’s leveren statusinformatie wanneer de sensor in gebruik is. De bijhorende computersoftware zorgt voor een eenvoudige configuratie.


Overzicht

  • Ingebouwd verwarmingselement voor gebruik bij lage temperaturen tot -35 °C
  • Betrouwbare leesprestatie, zelfs bij laag barcodecontrast
  • Ingekorte indienstname dankzij snelle opwarmingscyclus
  • Efficiënte oplossing met beperkt energieverbruik
  • Compact ontwerp voor plaatsbesparende installatie

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.