Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Betrouwbare detectie van doorzichtige flessen

R201 retroreflecterende sensoren garanderen efficiëntie op hogecapaciteitsbottellijnen

De toepassing

In de drankenindustrie worden per uur tientallen duizenden flessen gevuld op hogecapaciteitsbottellijnen. Hogesnelheidstransportbanden  leveren een eindeloze stroom van producten aan. Flessen uit doorzichtig glas zijn even gebruikelijk als transparante PET-flessen. Betrouwbare vulprocessen en maximale productiviteit vereisen een foutloos toezicht bij het doorstromen en tellen van de flessen, alsook bij het verhelpen van eventuele opstoppingen voordat de flessen in de vulmachines kunnen worden gevoed.


Het doel

De flessen op de transportband moeten op betrouwbare wijze worden gedetecteerd. De doorzichtigheid van de voorwerpen is slechts één van de uitdagingen waarmee de sensoren te kampen hebben. Ze moeten ook in staat zijn om spiegeleffecten van de ronde flesoppervlakken en andere optische storingselementen te onderdrukken. Foutieve schakelsignalen en onjuiste tellingen moeten worden vermeden—zelfs bij werking op volle snelheid.


De oplossing

De R201-serie retroreflecterende sensoren heeft zijn doeltreffendheid bij de detectie van doorzichtige voorwerpen onder dynamische procesomstandigheden voluit bewezen. Nauwkeurig uitgelijnd met een reflector die zich achter de flessenrij bevindt, detecteert de sensor glazen flessen en PET-flessen met absolute precisie. Elke individuele fles wordt gedetecteerd—hiaten in de flessenstroom worden op betrouwbare wijze gedetecteerd.Dankzij zijn indrukwekkende detectiecapaciteit en storingsbestendigheid is de R201 de ideale oplossing voor bottellijnen.

De voordelen

De R201 retroreflecterende sensor beschikt over een indrukwekkende detectiecapaciteit en storingsbestendigheid bij het detecteren en tellen van doorzichtige voorwerpen, zelfs bij brede detectievelden. Hetzelfde geldt voor de R200-serie retroreflecterende sensoren en plaatsbesparende R100-, R101- en R103-series. Ongeacht hun grootte, bieden alle series dezelfde sensormodi, standaardconfiguraties en éénzelfde gebruikersinterface—voor maximale efficiëntie en betrouwbaarheid.


De R201 in een oogopslag

  • R201 retroreflecterende sensoren met reflector voor een storingsvrije herkenning van doorzichtige voorwerpen
  • Betrouwbare detectie en telling van glazen flessen
  • IO-Link met Smart Sensor Profile voor eenvoudige configuratie, diagnostiek en onderhoud
  • Alle optische sensormodi in vijf standaardbehuizingen voor maximale flexibiliteit en een grote variëteit aan integratiemogelijkheden

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

De optische sensoren van de R10x- en R20x-series

Voor het eerst is er een consistente reeks sensoroplossingen beschikbaar die optische functieprincipes en innovatieve technologieën in identieke behuizingen verenigt. Gebruikers genieten van een uniform bedieningsconcept voor het volledige portfolio. Ontdek de R100-, R101-, R103-, R200- en R201-series...