Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Een Fieldbus Power Supply compatibel met procesindustrietoepassingen

De toepassing

FOUNDATION Fieldbus H1 in procesindustrietoepassingen verbindt een grote hoeveelheid veldapparaten met het overkoepelende besturingssysteem. Fieldbus zorgt voor een digitale gegevensoverdracht van fabrieksvloer tot controlekamer, en voorziet de veldapparatuur van stroom.

De Fieldbus Power Supply in de besturingskast vormt de ruggengraat van het communicatiesysteem. Besturingskasten vereisen speciale overweging wanneer nieuwe fabrieken of delen van bestaande fabrieken worden gebouwd of verbouwd, en ook wanneer oude of defecte modules worden vervangen.

Een optimaal gebruik van de beschikbare kastruimte, compatibiliteit, werkomvang en vermogensverlies zijn fundamentele aspecten bij nieuwe installaties en moderniseringsprojecten. De toevoeging van airconditioning in de besturingskast vereist een aanzienlijke hoeveelheid bijkomend werk en onderhoud, en is bovendien duur en ingewikkelder. Het vermogensverlies in een schakelkast bepaalt hoeveel segmenten kunnen worden gevoed.


Het doel

Bij de aanleg van nieuwe fabrieken worden bedrading en testing bij de installatie van modules tot een minimum beperkt. Bij de vervanging van modules moet het ombouwproceszo kort en eenvoudig mogelijk worden gehouden. Bovendien moet de power supply zo weinig mogelijk ruimte innemen en zo weinig mogelijk warmte afgeven.

Voornaamste streefdoelen:

 • Minimale bedrading en testing
 • Minimaal vermogensverlies
 • Eén-op-één modulevervanging
 • Bestaande verbindingskabels gebruikt in hetzelfde format
 • Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte zonder herconfiguratie van de schakelkast
 • Gestandaardiseerde elektrische compatibiliteit

The Solution

Pepperl+Fuchs develops and manufactures FieldConnex® Power Hubs with low space requirements, which feature connectors suitable for the respective process control system. The Power Hubs are suitable for both new installations as well as revamps. A “reversed” version enables mirror-image wiring arrangement in the control cabinet, separating field and control system cables, thus preventing crosstalk and enhancing the reliability and quality of communication. With redundant configuration of the pluggable modules, replacement is possible during system operation without any down time.Best in class engineering separates field- and DCS-cable easily with FieldConnex® power hubs.

De voordelen

Bij de modernisering van bestaande installaties, zorgt de compatibiliteit en het compacte ontwerp voor een eenvoudige en efficiënte vervanging. Het ombouwwerk dat vereist is voor de vervanging van een voedingsapparaat is minimaal gezien de bedrading en aansluitingen opnieuw kunnen worden gebruikt. Het vermogensverlies van de Power Hub is tot 75% lager dan dat van vergelijkbare modules. Dit laat toe een groter aantal segmenten per besturingskast te installeren, de nodige ruimte in de controlekamer te verkleinen of de installatie van airconditioning te beperken of zelfs te elimineren. Het lage vermogensverlies is de voornaamste reden voor de zeer lange levensduur van de Power Hubs.

Het gebruik van industrieel vervaardigde kabels beperkt bovendien de hoeveelheid benodigde kabels en elimineert controleprocedures. Al deze voordelen samen zorgen voor minimale installatiemoeite en stilstanden, wat op zijn beurt leidt tot een lage ‘cost of ownership’.


De FieldConnex Fieldbus Power Hub in een oogopslag

 • Drop-in vervangingsproces
 • Maximale installatiebeschikbaarheid
 • Minimaal vermogensverlies; koelapparatuur geminimaliseerd of geëlimineerd
 • Compatibel met alle besturingssystemen
 • Plaatsbesparend installatieconcept
 • Omgekeerde versie (spiegelbeeld) beschikbaar

 


e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Van beslissing over planning, installatie en indienstname tot gebruik en onderhoud: Ontdek hoe u het beste uit uw veldbusinfrastructuur kunt halen…