Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Betrouwbare optische identificatie in hogetemperatuursomgevingen

De toepassing

In droogsystemen zoals die in de automobielindustrie worden gebruikt om gespoten carrosserieën te drogen, gelden extreme productieomstandigheden. Hoge temperaturen, cyclische temperatuurschommelingen en de gevolgen van stof en verf stellen hoge eisen aan materialen en technologieën. 

Carrosserieën worden na het verfspuiten op skids naar het droogsysteem vervoerd. De carrosserie moet ondanks de extreme omgevingsomstandigheden op betrouwbare wijze worden geïdentificeerd.


Het doel

Wegens de hoge temperaturen kunnen geen papieren etiketten worden gebruikt. In plaats daarvan worden geponste codedragers gebruikt. Deze metalen platen worden onderaan de skids gemonteerd, waar ze door een scanner op het droogsysteem worden gelezen. Om een betrouwbare identificatie van de carrosserie te garanderen, moeten scanner en codedragers bestand zijn tegen extreme temperaturen.


De oplossing

De robuuste OIT-identificatiesystemen voor hoge temperaturen van Pepperl+Fuchs garanderen zelfs bij temperaturen tot 500 graden Celsius vlotlopende processen. De betrouwbare identificatie van de carrosserie wordt te allen tijde gegarandeerd, zelfs als de codedragers vuil zijn. De ingebouwde infraroodverlichting biedt een optimaal contrast voor een betrouwbare codelezing. Bovendien laat het groot aantal genummerde codedragers toe unieke nummers aan specifieke productgroepen toe te kennen.


De voordelen

De codedragers zijn hittebestendig en hebben een lange levensduur ondanks de uitdagende omstandigheden. Een eenvoudige installatie en set-up zorgen voor een probleemloze integratie. Het systeem is onderhoudsvrij dankzij zijn uniek eendelig behuizingsconcept.


Overzicht

  • Robuuste identificatie van extreme temperaturen met behulp van camera 
  • Duurzame oplossing met hittebestendige codedragers voor temperaturen tot 500 °C 
  • Betrouwbare identificatie, zelfs bij vuile codedragers 
  • Codedragers verkrijgbaar in nummerreeksen tot 1 miljoen 
  • Onderhoudsvrij met eendelige behuizing, geen bijkomende componenten

 


amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! U vindt er tal van interessante succesverhalen, toepassingsrapporten, interviews en regionaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging