Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Robuuste HMI-oplossing ondersteunt geautomatiseerde laadprocessen

Toepassing

Op laaddokken is het belangrijk dat individuele ladingen zo snel mogelijk worden verwerkt. Softwareoplossingen ondersteunen workflows op de werkstations en maken volledig geautomatiseerde, leveringsgerichte laadprocessen mogelijk. De introductie van papierloze processen garandeert dat geen informatie verloren gaat, dat alle gegevens onmiddellijk en continu beschikbaar zijn en dat ze centraal kunnen worden beheerd. Om van deze voordelen te kunnen genieten, moet de gebruikslocatie beschikken over robuuste human machine interfaces (HMI) die afgestemd zijn op de specifieke omstandigheden van de laaddokken. Omgevingen van deze aard zijn vaak onderworpen aan uiterst lage temperaturen en fel zonlicht. Bovendien bevinden laaddokken zich vaak in de nabijheid van explosiegevaarlijke omgevingen.

Doel

De HMI - en vooral het schermoppervlak - moet bestand zijn tegen de mechanische slijtage die gepaard gaat met ruwe handelingen en omgevingen. Het scherm moet ook in fel zonlicht duidelijk leesbaar zijn. Het toestel moet bestand zijn tegen uiteenlopende temperaturen, zodat het zowel bij extreme koude als hitte correct blijft functioneren. Vele locaties vereisen ook een gecertificeerde explosiebeveiliging.


Oplossing

De VisuNet IND HMI werd speciaal ontworpen voor toepassingen in zware industriële omgevingen. Hij is geschikt voor een temperatuurbereik van –20 °C tot +50 °C, wat een gebruik buiten toelaat. Een helder scherm zorgt ervoor dat gegevens zelfs in direct zonlicht duidelijk zichtbaar zijn. Het oppervlak bestaat uit gehard glas en is bestand tegen zware, mechanische schokken. De VisuNet IND is bestand tegen schokken en mechanische trillingen. Afhankelijk van de vereisten, kunnen gebruikers liezen tussen RM-, PC-, KM- of DM-communicatietechnologie.

Voordelen

De VisuNet IND is uiterst robuust en betrouwbaar, zelfs bij moeilijke omgevingsomstandigheden. Set-up en gebruik zijn zeer eenvoudig: de ingebouwde VisuNet RM Shell 5-software vereenvoudigt de installatie van een thin client set-up, alsook de bediening en het onderhoud van het systeem vanaf afstand. Enkel de vereiste systeemfuncties worden bestuurd. De bijbehorende VisuNet Control Center-software zorgt voor een vlotte configuratie en onderhoud van talrijke HMI’s door de centrale IT-afdeling. De keuze tussen een model op een voetstuk of een VESA-montagesysteem geeft gebruikers de nodige vrijheid om de HMI naar wens te plaatsen.


Een kort overzicht

  • Geschikt voor een uitgebreid temperatuurbereik
  • Schok- en trillingsbestendig
  • Optimaal installatie- en gebruiksgemak
  • Eenvoudig te lezen display, zelfs in fel verlichte omgevingen
  • Mogelijkheid om configuratie en onderhoud door de centrale IT-afdeling te laten beheren
  • Flexibele montage

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.