Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Ultrasone sensoren voor botsingvermijding in robotmaaiers

The Application

Robotic lawn mowers have become a common sight in private yards and public green spaces. They drastically reduce the time and effort required by manual lawn care. Almost all of these robots feature sophisticated sensor technology that enables autonomous navigation of the largely battery-powered mowers.


Het doel

Voor het vermijden van botsingen met grote keien of speelgoed dat op het gazon werd achtergelaten, is een betrouwbare objectdetectie van het grootste belang, alsook de snelle en eenvoudige integratie ervan in de robotmaaier. Dit voorkomt eventuele schade aan de robot en voorwerpen in diens maaipad.


De Oplossing

Robuuste ultrasone sensoren vormen de basis voor deze oplossing.
Robuuste ultrasone sensoren vormen de basis voor deze oplossing.

Dankzij haar uitstekende weersbestendigheid, is ultrasone sensortechnologie ideaal voor toepassingen buiten en vormt ze een betrouwbare detectiemethode. De sensor die in deze toepassing wordt gebruikt, kan via het besturingssysteem van de robotmaaier worden aangepast aan veranderlijke omgevingen, en laat zich makkelijk integreren in het design van de grasmaaier dankzij zijn op maat gemaakte behuizing.


De voordelen

De robuuste, ultrasone sensor detecteert op betrouwbare wijze voorwerpen die zich op het pad van de grasmaaier bevinden, zonder interferentie van individuele grassprieten. In die gevallen waar het terrein het vereist, kan het besturingssysteem van de robotmaaier de gevoeligheid van de sensoren aanpassen. Een op maat gemaakt klikmechanisme zorgt ervoor dat de fabrikant de sensor makkelijk in de robot kan inbouwen. De kwaliteit van de sensor en signaalverwerking voldoet aan de vereisten van industriële toepassingen.


Een kort overzicht

  • Robuuste sensor en betrouwbare objectdetectie voor botsingvermijding
  • Geschikt voor gebruik buiten
  • Op maat gemaakt klikmechanisme en klantspecifiek ontwerp voor een naadloze integratie

amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren