Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Plaatsbesparende uitbreiding voor bestaande installaties

Smal LB/FB Remote I/O-systeem geschikt voor de krapste ruimtes

De toepassing

Er bestaan tal van redenen om bijkomende meetpunten aan bestaande installaties toe te voegen, zoals een uitbreiding van de productie, de optimalisering van procesbeheer en kwaliteitscontrole, milieubeschermingsmaatregelen of nieuwe wettelijke vereisten. Modulaire Remote I/O-systemen kunnen worden ingezet om procesgegevens door te sturen, vooral vanuit explosiegevaarlijke omgevingen. Zij verbinden sensoren en signaalgevers met het besturingssysteem via digitale communicatie. Wanneer de tijd echter gekomen is om signalen te retrofitten of te upgraden, legt een gebrek aan beschikbare ruimte vaak de nodige beperkingen op.


Het doel

Als bijkomende sensoren vereist zijn, moet ook de overeenkomstige veldapparatuur worden geïnstalleerd. Zelfs wanneer ruimte beperkt is, hoeft de installatiestructuur niet te worden gewijzigd om de installatie uit te breiden. Zo zou het mogelijk moeten zijn om bijkomende componenten te integreren in de bestaande systeemarchitectuur. De toevoeging van nieuwe kabelgoten dient te worden vermeden. Een andere reden voor een systeemuitbreiding kan zijn om bijkomende gegevens van bestaande analoge sensoren en signaalgevers te vergaren via digitale communicatie.


De oplossing

De LB/FB Remote I/O-systemen van Pepperl+Fuchs bestaan uit de smalste modulesop de markt. Ze laten toe bijkomende sensoren en signaalgevers in systemen te integreren, en nemen een minimum aan plaats in. Ze maken analoge veldtoestellen compatibel met digitale communicatie, wat werknemers toelaat alle voordelen van digitale communicatie te benutten. Bestaande kabels worden behouden en blijven in gebruik.

De LB/FB Remote I/O-systemen beschikken over een modulaire vormgeving en kunnen in de onmiddellijke nabijheid van de sensoren worden geïnstalleerd, zelfs in Zones 1 en 2. De systemen bestaan uit een montagebord, power
supply, I/O-modules en een gateway. Het LB Remote I/O-systeem is geschikt voor veilige omgevingen en Zone 2/Div. 2. Het FB Remote I/O-systeem is beschikbaar voor Zone 1.


Technische kenmerken

 • Modulair ontwerp, signaalmix en busaansluiting kunnen naar behoeven worden geselecteerd en gecombineerd
 • Grootste selectie IO-modules voor elke toepassing
 • Tot 80 analoge of 184 digitale kanalen per systeem
 • Redundantie voor power supply en communicatiemodule optioneel
 • Noodstopinrichting voor DO- en AO-modules met SIL-classificatie
 • Klemtechnologie naar keuze (schroef- of veerklemmen)
 • Uitstekende, ononderbroken HART-communicatie
 • Wereldwijde Ex-certificaten (ATEX, IECEx, UL, INMETRO, EAC)


Systeemuitbreiding—Spaar plaats en werk bij installatie

De voordelen

Pepperl+Fuchs’ Remote I/O-systemen zorgen voor het hoogste aantal signalen per schakelkast. Bedrading en distributie zijn eenvoudig en de schakelkast vereist minimale ruimte. Gezien het om de installatie van veldapparatuur gaat, zijn geen rangeerkastennodig. Pepperl+Fuchs levert kant-en-klare oplossingen, eventueel vooraf bedraad, die vóór levering aan de klant kunnen worden getest.


Een kort overzicht

 • Systeemuitbreiding ondanks beperkte ruimte
 • Integratie van bijkomende componenten in bestaande architectuur
 • Montage nabij meetinstrumenten
 • Blijvend gebruik van bestaande kabels
 • Minimale kosten en installatiewerk
 • Uitermate geschikt voor explosiegevaarlijke omgevingen

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.