Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

ML100-Sensor voor Betrouwbare Detectie in Vouwmachines voor Wasgoed

Retroreflecterende Sensor Detecteert Verschillende Soorten Textiel

De Toepassing

In horecabedrijven, zoals restaurants, hotels en B&B’s, worden dagelijks grote hoeveelheden beddengoed, tafellakens en handdoeken gebruikt, die daarna in commerciële wasserijen worden gereinigd. Na het wassen en drogen, moet het wasgoed netjes en zorgvuldig worden opgevouwen. Industriële vouwmachines worden gebruikt voor het automatisch vouwen, stapelen en sorteren van het wasgoed.


Het Doel

Bij het vouwen, moet het wasgoed op betrouwbare wijze worden gedetecteerd om een vlotlopend proces te garanderen. Omdat het textiel vlak via een transportband in de vouwmachine worden gevoed, moet de sensor in de vlakke transportband worden gemonteerd. Aangezien de beschikbare ruimte beperkt is, moet de sensor over een zeer kleine dode zone beschikken. Hij moet in staat zijn de reflecterende tape op de transportband vanaf een afstand van 50 tot 80 mm te detecteren. Bovendien behandelt de machine een variëteit aan ongelijkvormig textiel, waarbij het te detecteren materiaal verschilt in kleur en reflexiviteit. Soms moeten zelfs stoffen met een zeer lage reflexiviteit worden verwerkt.


De Oplossing

De ML100-54-F/102/115 retroreflecterende sensor met polarisatiefilter
De ML100-54-F/102/115 retroreflecterende sensor met polarisatiefilter

De ML100-54-F retroreflecterende sensor met polarisatiefilter is de ideale oplossing voor deze taak. De sensor wordt boven de transportband gemonteerd en wijst in de richting van de reflecterende tape, die op de band werd bevestigd. Het textiel wordt op de transportband geplaatst voor verwerking. De speciaal ontwikkelde optiek van de sensor beperkt de dode zone op reflecterende tape van meer dan 100 mm tot slechts 20 mm. De dode zone van traditionele retroreflecterende sensoren bedraagt, in tegenstelling daartoe, meer dan 100 mm tot de reflector. Dankzij deze ultrakleine dode zone kan de ML100-serie retroreflecterende sensoren daarom worden ingezet vanaf afstanden die niet met standaard retroreflecterende sensoren kunnen worden gerealiseerd. 


Technische Kenmerken:

  • Zeer korte dode zone van slechts 20 mm, zelfs op reflecterende tape
  • Immuun voor kleuren en glanzende oppervlakken
  • Heldere, eenduidige LED’s voor inschakeling (POWER ON) en schakelstand
  • Ultracompact ontwerp met metalen schroefdraad voor eenvoudige montage

De Voordelen

De sensor met speciaal ontwikkelde optiek is net zo voordelig als een standaard retroreflecterende sensor. Montage en uitlijning van de ML100-serie verlopen bovendien uiterst eenvoudig dankzij een rode LED en metalen draadbussen met interne schroefdraad. De schakelstanden zijn ook duidelijk zichtbaar vanuit gelijk welke richting dankzij de heldere LED’s.


De Oplossing in het Kort Samengevat

  • Zeer kleine dode zone voor toepassingen met beperkte installatieruimte
  • Rode LED vereenvoudigt uitlijning
  • Betrouwbare detectie van wasgoed tijdens het vouwproces
  • Materialen verschillen in kleur en reflexiviteit 

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.