Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Betrouwbare Positionering van Stapelkranen in Hoogstapelmagazijnen dankzij het PXV

PXV, het Absoluut Positioneringssysteem voor Magazijnen en Material Handling

De Toepassing

Automatische hoogstapelmagazijnen met stapelkranen zijn vrijwel onmisbaar in material handling, moderne magazijnen en distributiecentra. De geautomatiseerde systemen zorgen voor een uiterst efficiënte opslag en ophaling van goederen. Compacte afmetingen, hoge snelheden en maximale precisie bij het orderpickwerk zijn slechts enkele van de vele voordelen van deze technologie.


Het Doel

Het Absoluut Positioneringssysteem PXV
Het Absoluut Positioneringssysteem PXV

Om hoge doorstroomsnelheden te garanderen en kostelijke stilstanden te vermijden, moten stapelkranen met herhaalbare precisie en aan hoge snelheid worden gepositioneerd. Een betrouwbaar, absoluut positioneringssysteem is dan ook onmisbaar in dergelijke toepassingen. Naast snelle reactietijden moet het systeem ook positiegegevens leveren die tot op de submillimeter nauwkeurig zijn.


De Oplossing

Het absoluut positioneringssysteem PXV, bestaande uit een leeskop en data matrix-codestroken, biedt de perfecte oplossing. De codestrook, die slechts 25 mm breed is, is smal genoeg om in de eigenlijke schacht van de stapelkraan te worden gemonteerd. De 2D-camera bevindt zich op de bewegende lastdrager. Deze installatiewijze volgt de horizontale en verticale as van de stapelkraan. De sensor levert onmiddellijk een betrouwbare X- en Y-aspositie om de exacte positie van de stapelkraan te bepalen voor de opslag of ophaling van goederen. De trajectresolutie van 0,2 mm en bewegingssnelheden tot 20 m/s maken de PXV-technologie niet enkel uiterst nauwkeurig, maar ook snel genoeg om aan de vereisten van het besturingssysteem te voldoen. Terwijl andere technologieën kalibratie en regelmatig onderhoud vereisen, heeft dit opslagsysteem geen van beide nodig omdat er geen bewegende onderdelen zijn.


Technische Kenmerken:

  • +/– 0,2 mm nauwkeurige meetresolutie tot een trajectlengte van 100 km
  • Interfaces: RS485, SSI, EtherNet/IP of PROFINET
  • Bewegingssnelheid: tot 20 m/s
  • Eenvoudig aan te brengen data matrix-codestroken
  • Contactloos en onderhoudsvrij
  • Veilige versie (safePXV) conform SIL 3/ PL e

De Voordelen

Naast het feit dat het systeem uiterst betrouwbaar en nauwkeurig is over lange afstanden, verlopen ook installatie en indienstname uitermate eenvoudig bij het PXV. Er zijn geenindirecte of verborgen kosten verbonden aan dit systeem en, bovendien, kan het snel worden vervangen in geval van defect. Wordt de stapelkraan gebruikt in een hoogstapelmagazijn waar goederen op grote hoogte worden opgeslagen en waar, zodoende, een veilige positionering (redundante positie) vereist is, dan kunnen klanten bij ons terecht voor een veilige versie van het systeem: het safePVX met PROFIsafe en SIL 3-/ PL e-veiligheidsintegriteitsniveau.


De Oplossing in het Kort Samengevat

  • Het beste en meest betrouwbare, absoluut positioneringssysteem: een unieke combinatie van een 2D-camera en data matrix-codebanden
  • Zeer flexibel: Contactloze positionering tot 100.000 m
  • Volledige betrouwbaarheid dankzij meervoudige coderedundantie, zelfs bij vuile of beschadigde codes; één leesbare code volstaat
  • Handige installatie a.h.v. zelfklevende codebanden: een exacte camera-uitlijning is onnodig dankzij het brede scanvenster en de grote scherptediepte

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Absolute safePXV- en safePGV-positioneringssystemen

Voor het eerst behalen de nieuwe absolute positioneringssystemen safePXV en safePGV het veiligheidsniveau SIL 3/ PL e met één enkele sensor.