Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

EcoStruxureTM Advisor

EcoStruxureTM Maintenance Advisor- en Machine Advisor-platformen voor Digitale, Cloud- en Internetgebaseerde Diensten

De Toepassing

ecoms intrinsiekveilige, mobiele apparaten bieden een uitgebreide hardware-infrastructuur om deze servergebaseerde gegevens in veilige en explosiegevaarlijke omgevingen weer te geven via standaard wifi- of draaggolfverbindingen.

EcoStruxureTM Maintenance Advisor

Dit platform levert toestandsgedreven onderhoud- en beslissingsondersteuning waarmee onderhoudstechnici de toestand van automatiseringsassets in realtime kunnen bewaken om zo vroegtijdig inzicht te krijgen in potentiële defecten, zodat proactief onderhoud kan worden uitgevoerd en een storing kan worden voorkomen. Geïntegreerde workflows en mobiliteit maken een eenvoudige verspreiding van en toegang tot onderhoudsbeslissingen mogelijk, van overal in de fabriek.

Bron: Schneider Electric Catalog DIA6ED2200601EN, oktober 2020 - V1.0

EcoStruxureTM Machine Advisor

Deze oplossing is een digitaal, cloudgebaseerd dienstenplatform dat gebruikers vanaf afstand toegang biedt tot bedrijfsmachines. Het stelt machinebouwers in staat om machineoperators nieuwe diensten aan te bieden voor elke machine die op gelijk welke productielocatie ter wereld wordt geïnstalleerd. Door uw technisch personeel altijd en overal toegang te geven tot deze informatie, verhoogt de efficiëntie van uw processen en kunt u een voorsprong nemen op de concurrentie.

Bron: Schneider Electric Catalog 998-20246255_GMA-US


Mobiele veiligheidsoplossingen van ecom ondersteunen

 • EcoStruxureTM Maintenance Advisor
 • EcoStruxureTM Machine Advisor

Het Doel

Fabrieks- en machineoperators in wereldwijd verspreide productievestigingen toegang bieden tot digitale, cloudgebaseerde diensten in gelijk welke omgeving, inclusief explosiegevaarlijke omgevingen, om zo de machine- en installatiebeschikbaarheid en prestaties te optimaliseren.


De Oplossing

EcoStruxureTM Advisor biedt een digitaal, cloudgebaseerd dienstenplatform voor toestandsgedreven onderhoud, realtime toezicht op automatiseringsassets, toegang tot bedrijfsmachines vanaf afstand en nieuwe opties voor machineoperators voor elke machine die op gelijk welke productielocatie ter wereld wordt geïnstalleerd. ecoms intrinsiekveilige tablets en smartphones vormen het hardwareplatform dat toegang biedt tot de EcoStruxureTM Advisor in explosiegevaarlijke omgevingen.


Technische Kenmerken:

Maintenance Advisor

 • Toestandsgedreven onderhoud voorkomt ongeplande vertragingen en stilstanden
 • Verbetering van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van assets
 • Vastlegging van onderhoudsactiviteiten voor de operationele levensduur van assets
 • Mogelijkheid tot kennisbeheer als toekomstige referentie

Machine Advisor

 • Eén platform voor machinebouwers om alle informatie omtrent een machine over diens volledige gebruiksduur te beheren
 • Aanbieding van nieuwe diensten voor machineoperators ongeacht de locatie
 • Operationele gegevens om de evolutie van machines te volgen
 • Wereldwijde beschikbaarheid van cloudgebaseerde softwaretools

De Voordelen

De impact van de digitale transformatie is nergens zo duidelijk zichtbaar als in de mobiliteitssector. Door realtime systeeminformatie ter beschikking te stellen van mobiele werknemers en vakdeskundigen vanaf afstand wereldwijde ondersteuning te bieden, fungeren EcoStruxureTM Advisor en Pepperl+Fuchs als bouwstenen voor Industrie 4.0.

Werknemers in staat stellen om deel uit te maken van betrouwbaarheidsoplossingen, creëert een basis voor collectief gedrag en een cultuur van asset ownership tussen bedrijfsvoering en onderhoud. Actuele gegevens over de toestand van apparatuur kunnen eenvoudig worden verzameld door operators met behulp van een mobiele oplossing wanneer zij hun gewoonlijke ronde doen. Ongebruikte of niet-geïnstrumenteerde bedrijfsmiddelen kunnen nu op efficiënte wijze worden gemonitord.

De op assets toegespitste aanpak laat toe gegevens die door operators en fabrieksmedewerkers worden vergaard, samen te voegen voor een toestandsgedreven onderhoud van en realtime toezicht op automatiseringsassets. Dit geeft een meer volledig en uitgebreider beeld van de prestaties en toestand van die assets.


De Oplossing in het Kort Samengevat

 • Fabrieks- en machineoperators in wereldwijd verspreide productievestigingen gelijk waar en wanneer toegang bieden tot digitale, cloudgebaseerde diensten, ook in explosiegevaarlijke omgevingen
 • Doel: betrouwbaarheid en prestaties van machines en installaties optimaliseren

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.