Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

AVEVA Mobile Operator

Effectief Bedrijfsbeheersysteem en Verbeterde Werknemersveiligheid dankzij Mobile Operator en eSENTINEL

De Toepassing

AVEVA Mobile Operator ondersteunt operationele procesverbeteringen en vormt een essentieel onderdeel van een doeltreffend bedrijfsbeheersysteem. Ervoor zorgen dat de beste bedrijfspraktijken en wettelijke richtlijnen te allen tijde worden gevolgd.


Het Doel

Werknemers in staat stellen om deel uit te maken van betrouwbaarheidsoplossingen die aanzetten tot collectief gedrag en een cultuur van asset ownership tussen bedrijfsvoering en onderhoud creëren.


De Oplossing

Door gebruik te maken van een combinatie van software voor personeelsbeheer, mobiele handhelds, bewakingsapparatuur en RFID-tags of barcodes neemt AVEVA's Mobile Operator de field operator mee tot in de automatiseringsloop. Dit mobiele kader leidt tot een aanzienlijk verbeterde ondersteuning voor het beheer van fabrieksactiva met minder fouten bij het vastleggen van gegevens. De AVEVA Mobile Operator-app kan op ecoms intrinsiekveilige tablets en smartphones worden geïmplementeerd.

Pepperl+Fuchs’ merk ecom ontwikkelde eveneens de eSENTINEL-app, een gebruiksvriendelijk automatiseringstool om personeelsveiligheid te verbeteren. Het is het perfecte tool voor werknemers die alleen werken (‘lone workers’) of die taken met hoger risico uitvoeren.

Als perfecte aanvulling op de uitgebreide mogelijkheden van het AVEVA-systeem, biedt de eSENTINEL-app van Pepperl+Fuchs een eenvoudige manier om hulp in te roepen in noodsituaties via de speciale alarmtoets op de Smart-Ex 02 voor explosiegevaarlijke omgevingen. De app activeert het alarm wanneer een vooraf ingestelde timer nul bereikt of wanneer de telefoon onder een bepaalde hoek wordt gekanteld.


Technische Kenmerken:

  • Initieert sms’en of telefoongesprekken
  • Start als systeemdienst na reboot
  • Vooraf configureerbaar via XML-bestand (Vooraleer de APK te installeren: download het XML-bestand met bijhorende instellingen naar de downloadmap op uw apparaat)
  • Wachtwoordbeveiliging om onopzettelijke wijzigingen door operators te voorkomen

De Voordelen

De impact van de digitale transformatie is nergens zo duidelijk zichtbaar als in de mobiliteitssector. Door realtime systeeminformatie ter beschikking te stellen van mobiele werknemers en vakdeskundigen vanaf afstand wereldwijde ondersteuning te bieden, fungeren AVEVA en Pepperl+Fuchs als bouwstenen voor Industrie 4.0.

Actuele gegevens over de toestand van apparatuur, zoals trillingen of temperatuur, kunnen eenvoudig door operators worden verzameld met behulp van een mobiel apparaat wanneer zij hun gewoonlijke ronde doen. Ongebruikte of ongeïnstrumenteerde bedrijfsmiddelen kunnen nu op efficiënte wijze worden gemonitord.

Deze op assets toegespitste aanpak laat toe gegevens die door operators en fabrieksmedewerkers worden vergaard, samen te voegen om zo een gedeelde assetbibliotheek te creëren. Dit geeft een meer volledig en uitgebreider beeld van de prestaties en toestand van bedrijfsmiddelen.


De Oplossing in het Kort Samengevat

  • ecoms mobiele apparatuur stelt werknemers in staat deel uit te maken van betrouwbaarheidsoplossingen die collectief gedrag stimuleren en een cultuur van asset ownership creëren tussen bedrijfsvoering en onderhoud

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.