Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

PMI360D-F130 Zorgt voor Continue Materiaalstroom in Textielmachines

Positioneringssysteem Biedt Nauwkeurige Hoekmeting

De Toepassing

De stof gebruikt voor een brede waaier van eindproducten in de textielindustrie wordt aanvankelijk vervaardigd uit verschillende garens die op breimachines worden bewerkt. Die stof wordt vervolgens gewassen en gebleekt. Nadat de stof in een koud verfbad werd geverfd, wordt een mechanische procedure toegepast om te voorkomen dat ze later krimpt. De eindfase bestaat uit een volledig geautomatiseerd snijproces. De ononderbroken materiaalstroom wordt doorheen het volledige productieproces geregeld door danserrol-aansturing of oscillatorcompensatie. 


Het Doel

Om ervoor te zorgen dat productieprocessen vlot blijven verlopen, mag het materiaal niet scheuren—zelfs onder hoge spanning. Het doel is om een constante materiaalspanning te bewaren. Dit betekent dat ook te lage spanningsniveaus moeten worden gedetecteerd om overlappingen of plooien in de stof te voorkomen. Hoeken moeten continu en nauwkeurig worden gemeten met behulp van een sensor, zodat betrouwbare productieprocessen en maximale installatiebeschikbaarheid te allen tijde gewaarborgd worden. 


De Oplossing

PMI360D-F130 Positioneringssysteem
PMI360D-F130 Positioneringssysteem

Het PMI360D-F130 analoog meetsysteem is een ideale oplossing voor deze taak dankzij zijn aanpasbaar meetbereik en vrij instelbare schakelpunten of -vensters. Zijn contactloos scansysteem in een IP67-gecertificeerde behuizing is bestand tegen zelfs de meest veeleisende gebruiksomstandigheden. De “pointer-beweging” van de oscillatorcompensatie wordt omgezet in een stroomsignaal (bereik 4 > 20 mA), dat wordt gebruikt voor besturing van de toevoeraandrijving. Een procesdisplay geeft de PMI360D-F130-signalen weer voor de operator.

 

Technische Kenmerken:

  • Meetbereik: 0° tot 360°
  • Aanpasbare analoge uitgang
  • Uitgangstype: 2 PNP schakeluitgangen, normaal open, beschermd tegen polariteitsomkering, met kortsluitingsbeveiliging
  • Beschermingsgraad: IP67
  • Verstelbare schakelpunten
  • Niet gevoelig voor trillingen of schokken van de as

De Voordelen

Het PMI360D-F130 analoog meetsysteem garandeert hoge installatiebeschikbaarheid en, bijgevolg, vlotlopende productieprocessen. Het positioneringssysteem werkt op betrouwbare wijze, zelfs in moeilijke omgevingsomstandigheden. Het toestel kan worden bediend met de standaard activator of een op maat gemaakte activator. De analoge uitgang kan specifiek worden aangepast aan het vereiste hoekbereik. Naast de feedback over de analoge hoekpositie, biedt de sensor twee programmeerbare schakelvensters voor toezicht op de eindpositie.


De Oplossing in het Kort Samengevat

  • Het PMI360D-F130 positioneringssysteem zorgt voor een continue materiaalstroom in textielmachines
  • Contactloos, slijtvast hoekmeetsysteem met meetbereik van 0° tot 360°
  • Efficiënte positiefeedback over hoeken—meting en schakeling in één enkel apparaat
  • Sensoren met volledig gegoten, IP67-gecertificeerde behuizing voor de meest uitdagende gebruiksomstandigheden

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.