Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Reliable Monitoring of Cartoning Machines

De industriële VOC-eventcamera identificeert terugkerende machinestilstand

De toepassing

Kartonneermachines in de verpakkingsindustrie kunnen vastlopen tijdens het bedrijf. Kartonneermachines lopen vast wanneer er een blokkering of obstructie plaatsvindt in het systeem die de soepele beweging van karton of verpakkingsmateriaal in de machine verhindert. Er zijn verschillende oorzaken voor het vastlopen, inclusief slecht uitgelijnde of verkeerd gevouwen kartons, problemen met het verpakkingsmateriaal, vreemde voorwerpen of mechanische fouten.


Het doel

Hoewel regelmatig onderhoud ervoor zorgt dat de kartonneermachine in optimale gebruikssituatie is, dienen we te focussen op het identificeren van de oorzaak van het probleem—inclusief de instelling van de machine, materiaalinspectie en gebruikersopleiding, net zoals het volgen van de handleiding van de fabrikant om vastlopen te verhelpen. De mogelijkheid om het machinebedrijf in realtime te controleren biedt een oplossingsgerichte aanpak voor voortdurende verbetering.


De oplossing

Industriële VOC-eventcamera
Industriële VOC-eventcamera

De industriële VOC-eventcamera controleert kartonneermachines op een afstand van 0,5 m tot meer dan 10 m, wat een betrouwbare detectie van terugkerende fouten mogelijk maakt. De industriële eventcamera heeft een geïntegreerde ronde buffer om tot 60 seconden te registreren voor en na een getriggerd voorval. De VOC kan eenvoudig worden geïntegreerd in de machines en biedt de mogelijkheid om het vastleggen van video’s/afbeeldingen te activeren via UDP, HTTP, REST API, of een digitale hardware input.

 

Technische eigenschappen

  • HD-livestream via Real-Time Streaming Protocol (RTSP)
  • Digitale hardware-input voor triggersensor of triggersignaal
  • SD-kaart voor opslag van max. 10.000 opnames
  • Snelle en eenvoudige classificatie van de relevante opname
  • REST API voor volledige integratie in IT-systemen en in standaard HMI-displays met RTSP

De voordelen

Met de industriële VOC-eventcamera kan het vastlopen van kartonneermachines gecontroleerd en weergegeven worden in realtime 24 uur per dag. Naast de sensorsignalen van benaderingsschakelaars, optische sensoren of trillingssensoren kan de indrustriële eventcamera visuele informatie leveren die verzameld kan worden in een centraal systeem voor gegevensregistratie en gebruikt kan worden voor veiligheids- en opleidingsdoeleinden. Het systeem maakt de gegevens automatisch beschikbaar voor analyse, oorzaken worden betrouwbaar geïdentificeerd en stilstand wordt geminimaliseerd.


In één oogopslag

  • Eventgestuurde video-opnames van max. 60 seconden vóór en na het triggersignaal voor een eenvoudige diagnose op afstand of automatische documentatie
  • Snelle analyse: registratie van relevante situaties met tijdstempel en individuele tekstoverlay
  • Flexibel gebruik dankzij groot gezichtsveld, hoog temperatuurbereik en IP65-beschermingsgraad
  • Hoge efficiëntie: beperkte netwerkbelasting dankzij geoptimaliseerde gegevensopslag

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.