Sensoroplossingen voor Mobile Equipment

Of het nu om “on-road” of “off-road” gaat, de sensoren in mobiele apparatuur moeten zelfs in zware industriële omgevingen betrouwbaar blijven werken. Pepperl+Fuchs biedt een uitgebreide keuze aan oplossingen speciaal ontwikkeld voor mobiele apparatuur—robuuste sensoren met een industrieel design, E1-typegoedkeuringen, of CAN-interfaces.

Voordelen

Uitgebreid Productassortiment

Uitgebreid Productassortiment

Of het nu om botsingvermijding, positionering of rotatiebewaking gaat, Pepperl+Fuchs biedt een uitgebreid assortiment industriële sensoren voor elke mobiele toepassing. De compacte en robuuste sensoren kunnen makkelijk in mobiele apparatuur worden ingebouwd en zijn bestand tegen de meest uitdagende werkomgevingen buiten.
Op Maat Gemaakte Oplossingen

Op Maat Gemaakte Oplossingen

Ontworpen met industriespecifieke vereisten in gedachten, beschikken Pepperl+Fuchs’ sensoren over E1-goedkeuringen, alsook over CAN-interfaces voor een eenvoudige integratie in mobiele machines. We blijven nieuwe oplossingen voor mobile equipment ontwikkelen om aan de voortdurend veranderende behoeften van onze klanten te voldoen.
Een Marktleider met Ervaring

Een Marktleider met Ervaring

Met haar meer dan 70 jaar lange ervaring in industriële automatisering heeft Pepperl+Fuchs met succes al tal van toepassingsproblemen opgelost, maar ook nu blijft de onderneming continu nieuwe technologieën ontwikkelen om uw processen nog betrouwbaarder en efficiënter te maken.
Sensorik4.0®

Sensorik4.0®

Uw succes is belangrijk voor ons: Creëer veilige en efficiënte processen, en actualiseer uw toepassing voor Industrie 4.0 met Pepperl+Fuchs’ intelligente sensortechnologie!

Sensoren ontworpen voor gebruik in mobiele machines

Bouwmachines

Graafmachines, betonmixers, kiepwagens en hijskranen zijn slechts enkele van de zware industriële bouwmachines die onderworpen zijn aan uitdagende omgevingsomstandigheden. De industriële sensoren die op bouwmachines worden ingezet, moeten vanuit mechanisch en elektrisch oogpunt robuust, betrouwbaar en nauwkeurig zijn. Pepperl+Fuchs beschikt over de juiste producten om aan de unieke vereisten van uw voertuig te voldoen.

Landbouwmachines

Betrouwbare sensoroplossingen zijn van fundamenteel belang voor een veilige en efficiënte werking van landbouwvoertuigen. Met de juiste industriële sensoren van Pepperl+Fuchs kan de productiviteit van verschillende processen worden verbeterd bij tractoren, spuitmachines, maaidorsers of gelijk welk ander type van landbouwmachine.

Gemeentelijke voertuigen

Vuilniswagens, openbare bussen en voertuigen van de hulpdiensten, zoals brandweerwagens, hebben krachtige sensoren nodig om veilig en betrouwbaar te werken in uitdagende omgevingsomstandigheden. Pepperl+Fuchs biedt een volledig portfolio van industriële sensoren met E1-goedkeuringen, speciaal ontworpen voor gebruik op de openbare weg.

Sensoren voor mobiele machines gebaseerd op CAN (Controller Area Network)

‘Controller Area Network’ (CAN) is een internationale communicatiestandaard die vaak wordt gebruikt bij mobiele machines voor de gegevensoverdracht tussen controllers aan boord van de voertuigen en de verschillende aangesloten sensoren. CAN beperkt het bedradingswerk aanzienlijk en biedt een goedkoop, duurzaam netwerk. Pepperl+Fuchs biedt ultrasone radar- en inclinatiesensoren, alsook roterende encoders met CAN J1939 en CANopen-interfaces voor een eenvoudige integratie in toepassingen gebaseerd op CAN.

Positionering

Graafmachine

De detectie van de zuigerpositie in cilinders is van fundamenteel belang voor een nauwkeurige controle en besturing in tal van mobiele toepassingen—van hydraulische cilinders op graafmachines tot kiepmechanismen op grondverzetters. Ultrasone sensoren kunnen in een pijp of buis parallel aan de cilinder worden gemonteerd. Zo maken ze een nauwkeurige detectie van de zuigerstand mogelijk zonder aanpassingen aan de cilinder. Afhankelijk van de cilinderlengte kunnen ultrasone sensoren van de UC800-F77S-, M18- of M30-series worden ingezet.

Hellingsgraad- en Versnellingsmetingen

Landbouwmachines

Bij landbouwmachines die meststoffen en pesticiden verspreiden, moet de afstand tussen de spuitboom en het gewas zo constant mogelijk worden gehouden om een optimale verdeling te garanderen. Dit vereist een constante controle op de hoek van de spuitboom. De F99-traagheidssensor meet de hellingsgraad van de spuitboom op betrouwbare wijze—ondanks de constante trillingen, de wisselende weersomstandigheden en al het stof en vuil.

Rotatiemeting

Mobiele Kraan

Om de toegestane posities van de laadboom op mobiele kranen te bepalen, moet de exacte positie van de steunpoten worden geregistreerd. Trekkoord-encoders zijn ideaal voor deze taak: In combinatie met een trekkoord, is de ingebouwde absolute, roterende encoder in staat de exacte lineaire beweging van de steunpoot te detecteren. De gebruikte meetmethode en het technisch ontwerp garanderen een hoge bestendigheid tegen externe invloeden.

Botsingvermijding

Botsingvermijding

Mobiele machines zoals graafmachines beschikken vaak over een uiterst beperkt gezichtsveld achteraan en aan de zijkanten. Om botsingen met mensen, voorwerpen of andere voertuigen te vermijden, houden ultrasone sensoren van de UC*-L2M-B16-serie continu toezicht op deze zones. De ingebouwde CAN-interface laat toe de sensoren rechtstreeks in het CAN-bussysteem van het voertuig te integreren.

VIM-Trillingssensoren

De robuuste en duurzame trillingssensoren van Pepperl+Fuchs spelen een belangrijke rol bij de conditiebewaking van draaiende onderdelen in mobiele apparatuur. Via de detectie van trillingssnelheid, trillingsversnelling, temperatuur en lagerconditie kunnen de trillingssensoren van de VIM-serie geavanceerde feedback leveren en kunnen ze de gebruiker waarschuwen wanneer onderhoud vereist is.

Trillingsmeting

Mobiele Betonmixer

De mixer- en pompmotoren, alsook het trommeltandwiel in mobiele betonmixers zijn onderhevig aan mechanische slijtage. Om onderhoud aan de componenten tijdig uit te voeren en op de behoefte af te stemmen, moet de mechanische belasting tijdens de werking zo nauwkeurig mogelijk worden geregistreerd. VIM3-trillingssensoren van Pepperl+Fuchs houden daarom nauwgezet toezicht op de trillingen van kritieke voertuigcomponenten. Wanneer een vastgelegde grenswaarde wordt bereikt, wordt een automatisch bericht verstuurd, zodat de gepaste onderhoudsmaatregelen kunnen worden getroffen.

Verbindingstechniek

Mobiele Kraan

Om de veiligheid bij het gebruik van industriële, mobiele kranen te garanderen, worden acht inductieve sensoren gebruikt om de steunpoten ervan te bewaken. De individuele signalen van deze sensoren moeten logisch worden verbonden en doorgestuurd naar het bedieningspaneel van de kraan. Y-splitters met logische AND maken een seriële schakeling van sensoren op het voertuig mogelijk zonder terminal boxes, wat de bedrading vereenvoudigt en de installatietijd verkort.

Contact

Heeft u vragen over onze sensoroplossingen voor mobile equipment?
Wij helpen u graag! Stuur ons een bericht of maak een afspraak met één van onze experts om meer informatie te krijgen over de producten die u interesseren.