Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Pepperl+Fuchs Introduceert Nieuwe Portfolio van Trillingssensoren voor Optimale Installatiebeschikbaarheid

2021-11-12

New portfolio of vibration sensors
De nieuwe serie trillingssensoren van Pepperl+Fuchs—goedgekeurd voor explosiegevaarlijke omgevingen

Van freesmachines tot pompen en ventilatoren tot windturbines—overal waar trillingen optreden, zijn conditiebewaking en predictief van fundamenteel belang om mensen en installatie te beschermen. Om betrouwbare metingen op het gebied van trillingssnelheid en -versnelling uit te voeren in het lage- of hoge-frequentiebereik, biedt Pepperl+Fuchs drie nieuwe series trillingssensoren. Deze sensoren voor wereldwijde inzet beschikken over goedkeuringen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen geclassificeerd als Zone 1/21 en Div. 2, alsook over SIL 1/ PL c- en SIL 2/ PL d-certificaten—waardoor ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van functionele veiligheid.


Drie Modellen voor Verschillende Vereisten

In tegenstelling tot vergelijkbare producten, beschikken Pepperl+Fuchs’ trillingssensoren over een uitzonderlijk groot meetbereik, dat in staat is om trillingen tot 128 mm/s te meten. Met ingegoten elektronica in een robuuste, compacte behuizing onderscheiden deze sensoren zich door hun onderhoudsvrije werking en uiterst lange levensduur. Ze zijn beschikbaar in drie uitvoeringsvormen met verschillende functionele bereiken:

De VIM3-sensoren zijn de kleinste trillingssensoren in de serie, geschikt voor minder ingewikkelde toepassingen. Ze zijn gecertificeerd tot SIL 1/ PL c voor gebruik in veiligheidstoepassingen.

De sensoren van de VIM6-serie werden ontworpen voor gebruik in omgevingen met hoge temperaturen, waar ze worden ingezet om zowel temperatuur als trillingen te meten. Een analoge uitgang is beschikbaar voor elke gemeten waarde. De VIM6-serie is verkrijgbaar met duplex roestvrijstalen behuizing en is goedgekeurd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen geclassificeerd als Zone 1/21.

De VIM8-serie met ingegoten elektronica werd ontworpen voor gebruik in zware industriële omgevingen, Ex-omgevingen geclassificeerd als Zone 1/21 en offshoretoepassingen. De sensoren beschikken over SIL 2/ PL d-goedkeuring en een temperatuurbereik van -35 °C tot +125 °C. Bovendien zijn de trillingssensoren voorzien van een aantal geavanceerde functies. Zo kan de staat van machinelagers bijvoorbeeld worden bewaakt door middel van de ingebouwde CREST-functie en kunnen machinestilstanden of -storingen worden voorkomen voordat schade optreedt. Indien nodig, kunnen gebruikers twee grenswaarden definiëren via draaischakelaars. Zodra deze waarden worden overschreden, worden ze via twee relais als output geleverd voor predictief onderhoud. Dit elimineert de behoefte aan uitgebreide softwarepakketten om de signaalwaarden in een PLC te evalueren.In windturbines en andere machines, meten de trillingssensoren van Pepperl+Fuchs op betrouwbare wijze trillingssnelheid en -versnelling.

Handige Accessoires Complementeren de Productportfolio

De portfolio van trillingssensoren werd aangevuld met tal van handige accessoires, inclusief montageadapters, een flexibelemetalen buis en een rubberen beschermhuls. De metalen buis, die beschikbaar is voor de sensortypes VIM6 en VIM8, beschermt de kabels tegen mechanische belasting terwijl de rubberen huls aanvullende bescherming biedt tegen vocht en stof.


Highlights van de Nieuwe Trillingssensoren

  • Drie nieuwe trillingssensoren met goedkeuring tot Zone 1/21 (Div. 2) voor optimale installatiebeschikbaarheid en procesveiligheid
  • Uitermate robuuste behuizing en geschikt voor veiligheidstoepassingen in overeenstemming met SIL 1/ PL c- en SIL 2/ PL d-normen
  • Grootste trillingssensor met ingegoten elektronica, VIM8, is bestand tegen hoge mechanische en chemische belastingen, en beschikt over twee instelbare relais om kritieke meetwaarden te detecteren
  • Handige accessoires: Rubberen beschermhuls beschermt tegen extreme weersomstandigheden; metalen buis beschermt kabel tegen mechanische belasting

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.