Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Foto-elektrische sensoren met meetfunctie - Een grote stap vooruit

Maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het detecteren van objecten!

De nieuwe generatie foto-elektronische sensoren van Pepperl+Fuchs brengt dit doel binnen handbereik. Deze performante sensortechnologie betekent een doorbraak in de sector, door standaard sensoren en deallernieuwste meetmethodes te combineren om de hoogste mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in objectdetectie te leveren.

De afstandsinformatie die verkregen wordt door middel van de ingebouwde meettechnologieën biedt oneindig veel voordelen. Metingen worden met de uiterste precisie geregistreerd en onmiddellijk geëvalueerd. Hierdoor kunnen fouten worden gedetecteerd en geëlimineerd. Een "foutloze productie" ligt in het verschiet.

De foto-elektrische sensoren zijn bovendien uitermate goed bestand tegen omgevingsinvloeden en kunnen ongetwijfeld ook de uitdagingen van uw specifieke industriële toepassing aan. Zelfs in de meest veeleisende of strikte toepassingen leveren onze intelligente sensoren betrouwbare evaluaties - zelfs wanneer zij geconfronteerd worden met extreme omgevingsomstandigheden en lastige objectoppervlakken.

Realiseer uw ideale toepassing en creëer een doorslaggevend concurrentievoordeel voor uzelf!

Een uiterst performante technologie die telkens weer indruk maakt - uw voordelen op een rijtje gezet

 • Betrouwbare en nauwkeurige objectdetectie met een intelligente verwerking van de geregistreerde informatie
 • Uitstekende bestendigheid tegen storende omgevingsinvloeden
 • Foutloze productie dankzij vroegtijdige foutdetectie en -eliminatie
 • Betrouwbare innovaties voor objectdetectie

Twee technologieën, één innovatief concept!

Het doet er niet toe of het te scannen object zich dichtbij bevindt of op een afstand van enkele honderden meters – de combinatie van innovatieve meetprincipes en foto-elektronische sensoren van Pepperl+Fuchs levert altijd en overal maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid op het vlak van objectdetectie.


Multi-Pixel Technology (MPT)

Multi-Pixel Technology maakt gebruik van het succesvolle triangulatieprincipe en combineert dit met de meetfunctionaliteit van afstandssensoren om een kostenefficiënte, flexibele oplossing te bieden in een brede waaier van industriesectoren. Geen enkele andere technologie biedt meer betrouwbaarheid voor korte afstandstoepassingen.


 • Diffuse reflectiesensoren met centrale meettechnologie, het RL31 gamma
 • Diffuse reflectiesensoren met centrale meettechnologie, het MLV41 gamma
 • Lasersensoren, de LineRunner F225

Pulse Ranging Technology (PRT)

Pulse Ranging Technology is een innovatief proces dat gebruik maakt van een directe meetmethode om afstanden van een paar centimeter tot enkele honderden meters uiterst nauwgezet te meten. PRT levert telkens weer nauwkeurige, betrouwbare en eenduidige meetresultaten binnen de kortst mogelijke reactietijd – ongeacht eender welke omgevingsinvloeden. Dit geavanceerd sensorprincipe betekent dat een reële, onvervalste looptijdsmeting (time-of-flight measurement) haalbaar is in een brede waaier van industriële toepassingen.


PRT-sensoren

 • De VDM28-serie afstandssensoren
 • De VDM100-serie afstandsmeters
 • De R2000-serie 2D-laserscanners (2D LiDAR-sensoren)

 

 • R2100-LED-scanner met meervoudige lichtbundels (2D LiDAR-sensoren)