Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Detectie van verschillende stapelhoogtes met één enkele sensor

Toepassing

Transportbanden verbinden afzonderlijke productie-eenheden in complexe, gesegmenteerde productie-installaties om de stroom van halffabricaten te optimaliseren. Het aantal onderdelen in elke transportbak op de transportband kan variëren. Wanneer een bak op een productiesegment aankomt, verwijdert een grijper met zuignappen de onderdelen één voor één in voorbereiding van de volgende stappen in het productieproces.


Doel

Omdat het aantal onderdelen in elke bak verschilt, moet het losproces flexibel zijn. Om een eventueel oponthoud stroomopwaarts in het productieproces te vermijden en de volledige productiestroom te optimaliseren, moet de aanwezigheid van halffabricaten op betrouwbare wijze worden gedetecteerd en de volgende bak op het juiste tijdstip op de productielijn worden geplaatst. Daarom wordt de volgende bak naar het productiesegment gestuurd voordat het laatste onderdeel wordt verwijderd uit de bak die op dat moment wordt gelost. Onmiddellijk nadat de bak het losstation verlaat, wordt de nieuwe bak op zijn plaats gezet.


Oplossing

De optische sensoren van de R100-serie garanderen maximale efficiëntie in het productieproces.
De optische sensoren van de R100-serie garanderen maximale efficiëntie in het productieproces.

Schakelsensoren met meetkern van de R100-serie zijn ideaal om twee verschillende stapelhoogtes te detecteren. Door twee schakelpunten te configureren, kunnen twee processtappen door één enkele sensor worden uitgevoerd. De sensor detecteert wanneer het voorlaatste voorwerp werd gelost en zendt een signaal naar het voorgaande segment op de productielijn. Zo kan de volgende bak op de juiste plaats worden geplaatst voordat de eerste bak volledig is leeggemaakt. Het tweede schakelpunt detecteert wanneer de bak leeg is—nadat het laatste stuk werd gelost—en de bakken worden dan vervangen. Dit zorgt voor een ononderbroken werking van de grijpers met zuignappen zonder stilstand.


Voordelen

Dankzij Multi Pixel Technology is het nu mogelijk om slechts één sensor te gebruiken in plaats van twee. Multi Pixel Technology zorgt voor een zeer betrouwbare en storingsvrije afstandsmeting in het micrometerbereik. Dit laat een betrouwbare detectie van zelfs uiterst kleine hoogteverschillen toe. Dankzij zijn compactheid kan de meetkern zelfs in de allerkleinste sensor worden ingebouwd. Twee schakeluitgangen, onafhankelijke schakelpunten, een keuze aan werkwijzen en IO-Link garanderen maximale flexibiliteit.


De R100-serie in een oogopslag

  • Optimale productieprocessen, maximale efficiëntie—met veelzijdige, instelbare sensoren
  • Twee sensoren in één—sensoren met twee schakelpunten dankzij Multi Pixel Technology
  • Betrouwbare, nauwkeurige en storingsvrije afstandsmeting
  • Maximale flexibiliteit met IO-Link
  • Minder kosten qua aankoop en logistiek

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief om updates en interessante informatie uit de automatiseringswereld te ontvangen.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! U vindt er tal van interessante succesverhalen, toepassingsrapporten, interviews en regionaal nieuws.

De optische sensorseries R10x en R20x

Voor de eerste keer krijgen gebruikers een consistente oplossingsreeks van optische functionele principes en innovatieve technologieën in elke identieke behuizing. Ontdek de nieuwe R10x- en R20x-series…