Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Digitale oplossing voor het configureren, beheren en realtime monitoren van mobiele apparatuur

De toepassing

De hoeveelheid mobiele apparaten die door kleine en middelgrote ondernemingen wordt gebruikt, groeit gestaag. Hoewel deze apparaten voornamelijk worden gebruikt als communicatiemiddelen, kunnen zij ook dienstdoen als digitale hubs of voor lone worker protection. Sommige van de functies van de smartphones en tablets hebben een wereldwijd bereik, wat betekent dat apparaatbeheer veel tijd en moeite kan kosten. Dit neemt waardevolle resources in beslag, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven.

Grote bedrijven delen soms mobiele bedrijfsapparatuur met onderaannemers. Dit maakt het makkelijker voor deze werknemers om de veiligheidsnormen van het bedrijf te controleren en na te leven. Bovendien gebeurt het ook regelmatig dat medewerkers van externe bedrijven toegang nodig hebben tot interne apps en informatie om hun werk te kunnen doen. De door hen gebruikte apparatuur vormt daardoor een risico voor de gegevensveiligheid.


Het doel

Voor kleine en middelgrote ondernemingen is het belangrijk dat een Mobile Device Management of MDM-systeem eenvoudig is qua implementatie en gebruik. Centraal apparaatbeheer spaart niet enkel tijd voor onderhoud, maar garandeert ook een uniform gegevens- en veiligheidsbeheer. Op deze manier kunnen ook onderaannemers makkelijk in de veiligheidsprotocollen van de onderneming worden geïncorporeerd.


De oplossing

De op maat gemaakte MDM-oplossing van ecom, een Pepperl+Fuchs merk, is geschikt voor zowel grote als kleine ondernemingen. Het is een instant-on oplossing die vrijwel onmiddellijk en zonder veel moeite door IT kan worden ingeschakeld. Dit maakt het beheer van mobiele apparatuur efficiënter en veiliger. Apparaten kunnen worden geregistreerd, beheerd, getraceerd en geconfigureerd vanaf een centraal platform en met één klik. IT hoeft elk apparaat niet langer afzonderlijk uit te rusten en in dienst te nemen. Dit spaart tijd en resources zonder dat dit ten koste gaat van een uniforme en veilige bedrijfsinfrastructuur. De aanpasbare MDM-oplossing voor het beheer van mobiele apparaten waarborgt een uniform gegevens- en veiligheidsbeheer.

De voordelen

Gestandaardiseerde taken en beleidslijnen maken de set-up van apparatuur uitermate efficiënt. Vereiste apps en instellingen kunnen met één klik worden gelanceerd—alle updates worden automatisch overgedragen naar de tablet of smartphone via een bestaande, online verbinding. Dit geldt ook voor WLAN, e-mail en VPN-instellingen. Om bedrijfsspecifieke apps te selecteren, dienen gebruikers deze eenvoudig via de appstore te downloaden. In geval van problemen, kunnen alle apparaten op gelijk welk moment vanaf afstand worden vergrendeld en gereset, wat de veiligheid van vertrouwelijke bedrijfsinformatie verzekert. De oplossing beschikt ook een realtime geolokalisatiefunctie, een hulpmiddel voor ‘lone worker protection’ of de bescherming van werknemers die zonder begeleiding werken.


Een kort overzicht

  • Beheer van alle mobiele apparaten vanuit één centraal platform
  • Gecentraliseerde apparaatregistratie en -integratie in de bedrijfsinfrastructuur
  • Draadloze, ‘over-the-air’ updates en realtime configuratiewijzigingen
  • (Realtime) statustoezicht voor elk apparaat
  • Geolokalisatiefunctie
  • Apparaatveiligheid
  • ‘Instant-on’ oplossing voor kmo’s
  • Beheer van bedrijfsapparatuur gebruikt door externe partners

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

key visual digital products and services

De online portal “Digitale producten en services” combineert geautomatiseerde fasering met beheer van mobiele apparatuur en realtime apparaatanalyse op eenzelfde platform.