Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Kant-en-klare configuratie van mobiele apparatuur

De toepassing

Nieuwe, mobiele hardware moet worden geconfigureerd en van de nodige software worden voorzien voordat deze klaar is voor gebruik. Dit proces is vaak tijdrovend, zelfs wanneer een beheersysteem voor mobiele apparatuur (Mobile Device Management of MDM) wordt gebruikt. Soms kan de integratie van nieuwe apparatuur in een bestaand MDM-systeem ook moeilijkheden opleveren wegens de incompatibiliteit van functies en/of apps afkomstig van andere leveranciers.


Het doel

De tijdsspanne tussen levering en gebruik van nieuwe apparatuur moet zo kort mogelijk zijn. Voordat apparatuur klaar is voor gebruik, moet deze worden voorzien van de nodige apps en netwerkinstellingen en, indien beschikbaar, in het bestaande beheersysteem voor mobiele apparatuur worden geïntegreerd.


De oplossing

Pepperl+Fuchs’ merk ecom biedt haar klanten een dienstverlening waarbij mobiele apparaten vooraf worden geconfigureerd en gefaseerd, zodat zij onmiddellijk na levering kunnen worden ingezet. Klanten moeten slechts de gewenste defaultinstellingen aangeven in ecoms online tool: Custom Service Load (eCSL). Vervolgens worden de nodige apps op de apparaten geladen en worden de defaultinstellingen afgestemd op de toepassing van de klant. Zelfs de wifiverbindingen worden opgezet. Dit maakt implementatieprocessen veel korter en efficiënter. De apparatuur kan ook vóór levering in bestaande MDM-systemen worden geïntegreerd. Dit laat bedrijven toe het systeem van hun voorkeur te (blijven) gebruiken zonder een nieuw MDM te moeten aankopen om hun apparatuur te beheren. Experts van ecom kunnen eventuele compatibiliteitsproblemen vooraf verhelpen, vóór de eigenlijke integratie plaatsvindt.


De voordelen

De configuratie van mobiele apparatuur vooraf spaart tijd en resources. Alle nodige configuraties kunnen online worden geselecteerd en op de mobiele ecom-instrumenten worden geladen vóór zij de fabriek verlaten. Dit betekent dat de geleverde apparaten klaar zijn voor onmiddellijk gebruik. Gegevensveiligheid gegarandeerd―zelfs de super-systeembeheerders van ecom hebben slechts toegang tot de gegevens wanneer zij hiertoe uitdrukkelijk toestemming van een bedrijfssysteembeheerder hebben gekregen. Foutgevoelige, manuele processen worden tot een minimum beperkt, wat een uniforme apparaatkwaliteit van bij de start garandeert.


Een kort overzicht

  • Mobiele apparaten van het Pepperl+Fuchs-merk ecom kunnen vóór levering online worden geconfigureerd
  • Integratie in bestaande MDM-systemen is mogelijk
  • Apparaten worden kant-en-klaar geleverd
  • Fasering van de apparatuur spaart tijd en waardevolle resources

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

key visual digital products and services

De online portal “Digitale producten en services” combineert geautomatiseerde fasering met beheer van mobiele apparatuur en realtime apparaatanalyse op eenzelfde platform.