Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Realtime statusanalyse voor mobiele apparatuur

Toepassing

Een continu statustoezicht is noodzakelijk voor het efficiënt gebruik van mobiele apparaten in de werkplaats. De betrouwbaarheid van de apparaten moet te allen tijde worden gegarandeerd om fouten en storingen te vermijden. Het is dan ook belangrijk dat alle apps steeds geactualiseerd worden en dat alle apparaatcomponenten, zoals batterijen en sensoren, in perfecte staat verkeren. Dit is de enige manier om te waarborgen dat mobiele werknemers steeds kunnen vertrouwen op de apparatuur om hun taken probleemloos uit te voeren.


Doel

Digitale oplossingen helpen toezicht houden op de status van mobiele apparaten en de functionaliteit van hun componenten—zonder manuele interventies of testen. De all-in-one eDIAGNOSTICS-app van Pepperl+Fuchs’ ecom-merk helpen dit mogelijk maken...


Oplossing

Het digitale diagnose- en analysetool van ecom biedt realtime toezicht op mobiele bedrijfsapparatuur. De eDIAGNOSTICS-app checkt alle relevante gegevens, zoals batterijstatus, laadcycli, resterende looptijd en het energieverbruik van individuele apps. De app controleert ook de status van het touchscreen, de luidsprekers, sensoren en wifi-ontvanger.

Het geïntegreerd updatemechanisme garandeert dat apps steeds up-to-date zijn en een ‘bug report’ helpt de oorzaken van fouten in het apparaat identificeren. Gebruikers kunnen kiezen tussen een volledige apparaatdiagnose of individuele componentdiagnose. Als er geen e-mailclient is, kunnen rapporten worden geëxporteerd of gedeeld via een in-appclient. Rapporten worden rechtstreeks naar de experts van ecom verstuurd zodat problemen zonder oponthoud kunnen worden aangepakt.

Vanaf december 2020 zal het ook mogelijk zijn informatie op te halen. Eens deze functie is toegevoegd, kan eANALYTICS worden gebruikt om defecte componenten te ontdekken binnen de draadloze infrastructuur en toepassingsconfiguratie die de batterij sneller doen leeglopen of storingen aan het apparaat veroorzaken.De eDIAGNOSTICS-app laat een realtime toezicht op mobiele bedrijfsapparatuur toe.

Voordelen

ecoms eDIAGNOSTICS-app maakt het mogelijk voor mobiele werknemers om een uitgebreide apparaatcontrole uit te voeren zonder alle componenten afzonderlijk te moeten verifiëren. Zo kunnen werknemers vertrouwen stellen in de apparatuur zonder tijd te verliezen met manuele inspecties. Bedrijven halen eveneens voordeel uit de app gezien deze automatisch controleert of alle programma's op het apparaat up-to-date zijn. Dit draagt niet enkel bij tot gegevensveiligheid, maar ook tot personeelsveiligheid.

Bedrijven en hun werknemers moeten zich te allen tijde kunnen verlaten op de beschikbaarheid en veiligheid van de apparatuur die ze gebruiken. Door de apparaatstatus continu te controleren, kunnen problemen tijdig worden gedetecteerd en verholpen. Zo kan mogelijke schade aan batterijen, sensoren en toetsen vroegtijdig worden geregistreerd en kan het apparaat worden nagezien of vervangen voordat het defect een waar probleem wordt.


Een kort overzicht

  • Onmiddellijk inzicht in de realtime apparaatstatus
  • Automatische verificatie van appupdates bij opstart
  • Realtime foutanalyse
  • Gegevenstoezicht door middel van interne analyse
  • Ondersteuning van ecom-experts op basis van doorgestuurde statusrapporten met diagnostische info

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

key visual digital products and services

De online portal “Digitale producten en services” combineert geautomatiseerde fasering met beheer van mobiele apparatuur en realtime apparaatanalyse op eenzelfde platform.