Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Pålitelig tankidentifisering for førerløse kjøretøy

Sofistikerte sikkerhetskonsepter for spesifikke applikasjonskrav

Applikasjonen

Førerløse kjøretøy brukes innen logistikk og intralogistikk i alle bransjer. Én kjøretøypark kan ofte bestå av et stort utvalg forskjellige kjøretøy. Det betyr at et stort utvalg scenarioer kan oppstå ved for eksempel bytte av batterier eller påfylling av drivstoff, og at kjøretøy må få unik identifisering. Når det gjelder kjøretøy som går på hydrogen, kan det være forskjellige typer drivstofftanker montert, og hver av disse tankene må fylles med en spesifikk mengde trykk. Siden både mennesker og maskiner kan bli alvorlig skadet hvis det skulle oppstå feil, trenger vi en pålitelig metode for identifisering av tankene. For å sikre trygg påfylling av drivstoff trengs det et identifiseringssystem for pålitelig registrering av forskjellige typer tanker. Egnet trykk for respektive tanker brukes, og kjøretøyet kan få påfyll av hydrogen. Avhengig av hvor påfyllingsstasjonen er plassert, må dette identifiseringssystemet være egnet for drift innendørs og utendørs, og for bruk i røffe industriomgivelser der det utsettes for vær, vind og søle.


Målet

I tillegg til trygg drift innendørs, utendørs og i røffe industriomgivelser, må identifiseringssystemet være i stand til å jobbe med registreringsrekkevidder på 2–3 m. Dette sikrer trygg påfylling av drivstoff for kjøretøy, selv på avstand, siden de ikke alltid stopper rett foran drivstoffpumpen. Systemet må også overholde kravene i PL d (ISO 13849)/SIL 2 (IEC 62061). Det finnes ikke noe pålitelig identifiseringssystem på markedet som er tilpasset denne applikasjonen.


Løsningen

IUT-F190-B40 UHF-lese-/skrivehoder for RFID
IUT-F190-B40 UHF-lese-/skrivehoder for RFID

Pepperl+Fuchs har utviklet en spesifikk, komplett løsning basert på et sikkerhetskonsept og komponenter. To RFID-tagger som passer for bruk i røffe industriomgivelser, festes til kjøretøyet til dette formålet. Det påkrevde SIL-nivået sikres av redundans og evaluering av tagginformasjon i det sikre kontrollpanelet.

Når et førerløst kjøretøy kommer til påfyllingsstasjonen, registreres det av et UHF-lese-/skrivehode med stor registreringsrekkevidde. Dette lese-/skrivehodet er festet til drivstoffpumpen. Sikkerhetskontrollsystemet evaluerer dataene, og et egnet trykk for den respektive tanken benyttes. Slik kan kjøretøyene trygt få påfyll av drivstoff når som helst.

 

Tekniske egenskaper

  • trygg løsning opp til PL d/SIL 2
  • stort registreringsområde på 2–3 m
  • robust system for innendørs og utendørs applikasjoner
  • ekstremt kompakt design

Fordelene

Som ekspertpartner hjelper Pepperl+Fuchs brukere med spørsmål som gjelder funksjonssikkerhet. Sikkerhetseksperter veileder kunden gjennom alle trinn av prosessen for å få en trygg applikasjon. Dette begynner med undersøkelser av anvendbare direktiver og standarder, omfatter å hjelpe deg med utføring av risikovurderinger, som ofte kan være veldig komplekst, og til slutt fører til utvikling av sikkerhetskonseptet og beregning av SIL og PL.

Sikkerhetskonseptet opprettes uavhengig av teknologien og skreddersys til applikasjonen og ønsket ytelsesnivå. Hvis det ikke finnes noen egnede, kostnadseffektive sikkerhetsprodukter på markedet, kan et spesifikt sikkerhetskonsept med ikke-sikre produkter også gi den optimale løsningen. For eksempel som her, gjennom den redundante designen til RFID-tagger.

Kostnader for nødvendige tilleggskomponenter, holdes på et minimum. Avhengig av kravene kan løsningene benytte Pepperl+Fuchs' omfattende portefølje av standardsensorer med et stort utvalg design- og monteringsalternativer.


I korte trekk

  • en komplett løsning basert på spesifikke konsepter og komponenter
  • konsepter uavhengig av teknologi som er perfekt innrettet med kravene til applikasjonens omgivelser
  • løsninger som oppnår påkrevd ytelsesnivå, selv ved bruk av ikke-sikre produkter
  • lettintegrerte og svært kostnadseffektive løsninger
  • en stor portefølje av standardsensorer som kan tilpasses nøyaktig til kundens applikasjoner

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

Functional Safety Hub fra Pepperl+Fuchs

Flere hundre produkter med en SIL/PL-vurdering, gratis verktøy og brosjyrer på ett sted: «Functional Safety Hub» (hub for funksjonssikkerhet) er utgangspunktet når du må implementere sikkerhetsfunksjoner.