Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Pepperl+Fuchs historie

Vår arv er hardt arbeid, innovasjon og nære kunderelasjoner

Det startet i 1945 med et lite radioverksted
Det startet i 1945 med et lite radioverksted

Pepperl+Fuchs ble grunnlagt i 1945 av Walter Pepperl og Ludwig Fuchs som et lite radioreparasjonsverksted i Mannheim. Fra 1948 ekspanderte man inn i industrimarkedet, og det førte til utviklingen av verdens første induktive, berøringsløse giver i 1958, og verdens første transistoriserte egensikre forsterker.

Fra denne spede begynnelsen har utviklingen ført til at vi nå er en verdenledende produsent innen sensorteknologi, egensikre produkter og utstyr for eksplosjonsbeskyttelse. Vi er stolte av vårt firma, vår historie, vår fantastiske utvikling, der innovasjon og nære kunderelasjoner har stått i fokus hele tiden. Rull nedover på siden og se på den imponerende listen av høydepunkter.


 

1945

Radioteknikeren Walter Pepperl og finansmannen Ludwig Fuchs etablerte et radioverksted i Mannheim Sandhofen i november 1945. Allered i en tidlig fase starter grunnleggerne produksjon av transformatorer. I de påfølgende årene blir Pepperl+Fuchs en stor leverandør til industrien i Mannheim-området.

1955 Radioreparasjonene blir avsluttet og firmaet som nå har 40 ansatte flytter inn i nye kontorer.
1959 Verdens første induktive giverer finnes opp av Pepperl+Fuchs. Det ble starten på elektronikkvirksomheten.
1964 Første deltagelse på en viktig industrimesse med egen stand finner sted. Det var messen Achema i Frankfurt.
1968 Føsrste gang som utstiller på Hannovermessen.
1971

Bygningen i Sandhofen brister i alle sømmer - på tide å flytte igjen for Pepperl+Fuchs. Et nytt næringsbygg blir reist i Mannheim-Schönau, en moderne fabrikk på 10 000 kvm. Produksjonen av transformatorer opphører.

1973 Første etablering utenfor Tyskland blir et salgskontor i England. Fra 1980 blir det også produksjon av spesielle produkter for det lokale markedet i England.
1976 Selskapsformen endres fra OHG (general partnership) til GmbH (private limited company) + Co. KG (limited partnership).
1977 Produksjonsområdene blir utvidet til det dobbelte, og allerede på den tiden blir produksjonslokalene tilrettelagt for medarbeidere med funksjonsnedsettelser.
1979 Første etablering utenfor Europa blir i Singapore. Der blir det opprettet en egen fabrikk for å betjene markedet i østen, og for å styrke konkurranseevnen i Eurpopa. Første steg i firmaets globalisering er tatt.
1988 Firmaets ledelse går over til neste generasjon. Direktørene blir Michael Fuchs som er sønn av Ludwig Fuchs, og Claus Michael, som er svigersønn til Walter Pepperl. Selskapsformen endres til GmbH (private limited company).
1990 Produksjonslokalene og kontorene i Mannheim-Schönau utvides igjen.
1991 Divisjonene FACTORY AUTOMATION og PROCESS AUTOMATION etableres.
1991 Pepperl+Fuchs overtar firmaet RUF i Mannheim og dermed kommer nivåmålingsprodukter inn i porteføljen
1993 Pepperl+Fuchs sertifiseres for første gang i henhold til DIN EN ISO 9001.
1994 Pepperl+Fuchs Systems GmbH selges til Honeywell og forretningsområdet fail-safe controls avsluttes for å konsentrere seg om kjernevirksomheten
1996 Pepperl+Fuchs overtar firmaet Hohner i Tuttlingen og får dermed en portefølje innen roterende givere.
1997 PLAMET Kft. grunnlegges i Ungarn for å produsere plast- og metalldeler
2000

Produktutvalget utvides betydelig og markedsposisjonen styrkes ved oppkjøpet av Visolux GmbH i Berlin (optoelektroniske produkter for automatisering), og divisjonen Honeywell/USA av Microswitch som produserer induktive givere og fotoceller for bedre å betjene det amerikanske markedet. Oppkjøpet av Elcon Instruments i Italia gir også et stort og viktig bidrag til Divisjon Prosessautomasjon.

2000 Oppstart av produksjon i Bintan i Indonesia.
2003 Oppkjøp av Bebco industries EPS i USA som utvikler og produserer overtrykksystemer.
2004 Nok et oppkjøp finner sted. Firmaet Omnitron AG produserer datamatrixprodukter og posisjoneringssystemer.
2005 Utvidelse av forretningsområdet Systems and Solutions innen divisjon Prosessautomasjon finner sted gjennom oppkjøpet av Extec Oesterle GmbH. Extec produserer hmi-systemer for Ex-områder.
2006 Nok en utvidelse innen Divisjon Prosessautomasjon finner sted gjennom oppkjøpet av den egensikre virksomheten til Cooper Crouse-Hinds GmbH og SAS (separator alarm systems) fra OJ Electronics. Overtakelsen av VMT Vision Machine Technic Bildverarbeitungssysteme GmbH finner sted og integreres i divisjon Fabrikkautomasjon Division.
2007 I April starter byggingen av et helt nytt hovedkvarter for produksjon og administrasjon administration building is started.
2008 Pepperl+Fuchs feirer "50 years proximity switch". I Mai 2008 flytter 175 medarbeidere inn i den nye og moderne bygningen på over 7000 kvadratmeter i fire etasjer.
2010 Pepperl+Fuchsovertar sensordivisjonen til Siemens. Dermed utvider Pepperl+Fuchs  igjen produktporteføljen innen induktive sensorer og fotoelektronikk. Samtidig blir vi markedsledende innen ultralydsensorer.
2012 Vårt nye logistikksenter for Europa åpner i Mannheim
2012 Pepperl+Fuchs Tar over GOVAN Industries i Melbourne/Australia.
2013 Pepperl+Fuchs tar over den tidligere distributøren Sensonor Oy i Finland.
2014 Våre såkalte Solution Engineering Centers etableres på forskjellige lokasjoner vereden over. Kundespesifiserte løsninger innen eksplosjonsbeskyttelse kan dermed designes og leveres nøkkelferdig.
2015 Nok en gan en generasjonsovertakelse. Nå overføres eierskapet til tredje generasjon gjennom Monika Müller-Michael og Michael Fuchs Jr.
2015 Overtakelse av Petroleum Safety Products Ind. i Chennai/India og MACtek Corporation i Twinsburg/Ohio
2015 Nytt datterselskap etableres i Sør-Afrika
2016 Vårt flunkende nye distribusjonssenter for østen åpnes i Singapore. I tillegg lagerføres alle produkter som produseres ved våre fabrikker i regionen.
2017 En viktig overtakelse finner sted når vi kjøper ecom instruments, Pepperl+Fuchs får dermed et stort å viktig bidrag når det gjelder mobilapparater for Ex-område.
2019 Pepperl+Fuchs blir et aksjeselskap (AG). Det er første steg mot en selskapsform som heter European Company (Societas Europaea) i 2020.
2020 Da er den nye selskapsformen European Company (Societas Europaea) på plass.
2020 I dag er det mer enn 6850 ansatte i Pepperl+Fuchs-konsernet fordelt på virksomheter forskjellige steder i Tyskland, USA, Singapore, Ungarn, India, Indonesia, Vietnam oh Tsjekkia.  Med mer enn 80 datterselskaper over hele kloden er selskapet en markedsleder innen utvikling og produksjon av elektroniske sensorer og utstyr for eksplosjoinsbeskyttelse for det globale automasjonsmarkedet.

 


amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

View press releases

In our press release section you will find an overview of top articles and product news prepared and avaible to publishers and editors.