Sensorlösningar för fordonsindustrin

Upptäck vårt omfattande sortiment av produkter för fordonsindustrin, från tillförlitlig positionering och identifiering till att garantera smidiga processer inom säkerhetskritiska tillämpningar.

Avancerade sensorlösningar för fordonsindustrin

Tillförlitlig positionering
Oavsett om du positionerar glidskenor och lyftar över långa sträckor eller sköter styrningen för automatiskt styrda fordon erbjuder vår omfattande portfölj den perfekta sensorlösningen för varje positioneringsuppgift.
Smidiga processer i transportteknik
Våra sensorlösningar kan ta sig an en mängd olika uppgifter gällande transportteknik i fordonsindustrin, till exempel styrning av glidskenans ingång i arbetsområden och kollisionsskydd för transportsystem med en skena i både kurvor och raka riktningar.
Tillförlitlig identifiering under svåra förhållanden
Sensorteknik från Pepperl+Fuchs används för identifiering i verkstäder, vid slutmontering och under extrema förhållanden, som i högtemperaturzoner i lackeringsverkstäder.
Exakt komponentövervakning i karossens konstruktion
Hög precision krävs för automatisk matning av enskilda komponenter, till exempel borttagning av bildörrar från ställ för ytterligare bearbetning. Olika tekniker möjliggör tillförlitlig och exakt komponentövervakning.
Intelligenta lösningar för e-mobilitetssektorn
Den ökande vikten av eldrivna fordon skapar nya uppgifter inom fordonsindustrin. Det går till exempel att använda sensorer från Pepperl+Fuchs vid produktion av battericeller, -moduler och -paket samt vid montering av batteripaket i chassin.
Optimera däcktillverkningen
Vid däcktillverkning ingår komplexa processteg som ständigt optimeras. Branschspecifika sensorer och system används under däcktillverkningsprocessen – inklusive RFID-sensorer för spårning, identifieringssystem för materialvalidering och tillförlitlig signalomvandling vid höga omgivningstemperaturer. De stegen är en viktig del av att upprätthålla höga kvalitetsstandarder och att tillverka konkurrenskraftiga däck med utmärkta köregenskaper.
Innovativa säkerhetslösningar
Sensorteknik från Pepperl+Fuchs säkerställer både personlig säkerhet och maskinsäkerhet i automatiserade områden, oavsett om det gäller att garantera smidiga processer på transportsystem med en skena eller automatiskt styrda fordon.
Heltäckande IO-Link-lösning från en enda källa
Det framtidssäkra gränssnittet från olika leverantörer möjliggör omfattande diagnostik och är enkelt att konfigurera under drift via styrsystemet. Pepperl+Fuchs erbjuder en heltäckande IO-Link-lösning med en rad IO-Link-sensorer och lämplig infrastruktur.
Omfattande anslutningsteknikportfölj
Det finns många olika automateringstillämpningar men kraven på anslutningstekniken är lika komplexa. Pepperl+Fuchs har en fullständigt integrerad lösning där sensorer och anslutningsteknik fungerar tillsammans.

Fördelar

Bilikon

Omfattande produktportfölj

Pepperl+Fuchs tillhandahåller en omfattande och användarvänlig portfölj med lösningar som smidigt kan integreras i varje steg i fordonstillverkningen.
Idéikon

Anpassade lösningar

Pepperl+Fuchs säkerställer tillförlitlig positionering och gör processerna smidigare i säkerhetskritiska tillämpningar. Nya produkter som uppfyller kraven inom bilindustrin utvecklas kontinuerligt.
Expertkunskaper inom materialhantering sedan lång tid tillbaka.

Lång erfarenhet

Med mer än 70 års erfarenhet inom industriautomation har Pepperl+Fuchs framgångsrikt utvecklat lösningar inom många olika tillämpningsområden och utvecklar kontinuerligt nya tekniker som är anpassade för att göra dina processer mer effektiva.
Sensorik 4.0-ikon

Sensorik4.0®

Er framgång är viktig för oss: Skapa säkra och effektiva processer och utveckla er fabrik till Industri 4.0-nivå med intelligent sensorteknik från Pepperl+Fuchs!

Identifiering

Identifiering

Säkerhet

Säkerhet

Kontakta

Har du några frågor om våra sensorlösningar för fordonsindustrin?
Vi hjälper dig gärna! Skicka ett e-postmeddelande eller boka en tid med en av våra experter för att få mer information om de produkter som du är intresserad av.