Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

RFID-leeskop F61 voor de wisselleespositie in de transportbandtechniek

Intelligente transportbandcontainer met geïntegreerde RFID-transponder stuurt zichzelf decentraal

Profiteer nu van de veelzijdige RFID-techniek en laat uw bevoorradingslositiek besturen door Pepperl+Fuchs. In de transportband- en fabricagetechniek werden de bewerkingsstappen en de transportbandweg vaak centraal gestuurd. De F61-leeskop van Pepperl+Fuchs is een ideaal hulpmiddel om uw processen te optimaliseren, want deze dient als basis voor de wisselleespositie. Zo kunnen logistieke processen zonder storingen, zoals bijvoorbeeld opeenhopingen op de transportband, verlopen.


De F61-leeskop maakt het mogelijk dat de intelligente transportbandcontainers met geïntegreerde, beschrijfbare RFID-transponders zichzelf decentraal sturen, dat wil zeggen direct ter plekke waar ze zich bevinden. Via de in de transportbandcontainer ondergebrachte transponder is de noodzakelijke informatie direct geïntegreerd en wordt deze over het hele transportbandsysteem verplaatst.Modulaire wissel, die via koppeling aan de verwerkingseenheid IDENTControl de topologie herkent

Het principe ‚Internet voor alle dingen’ kan ook worden omgezet naar de opslag-, transportband- en fabricagetechniek. Elk transportgoed draagt informatie over de afkomst, kwaliteitsborging alsook over aanvullende processen en transportdoelen op een transponder met zich mee. Deze data kunnen op elk gewenst moment door een schrijfopdracht worden geactualiseerd. Zo wordt direct ter plekke beslist, welke processtap nodig is en wat de optimale transportweg is.

Wissels en werkstations worden voorzien van een antenne met een groot oppervlak, zodat de positie van de transponder niet kritisch is. Daarmee worden de tot nu toe noodzakelijke, tijdkritische afregelingen via een centrale databank overbodig en wordt tevens de datacommunicatie beperkt tot een bovenliggend niveau. Door de modulaire uitvoering van de transportbandmodule en de automatische herkenning van de topologie wordt de transportweg bijna automatisch gestart en worden de goederen op de gewenste plaats afgeleverd.

De opvallend platte vormgeving van de F61-leeskop is ideaal voor integratie in machines of op plaatsen met beperkte ruimte.


Voordelen bij het toepassen van RFID in de transportbandtechniek

  • Geoptimaliseerde transporttijden en verbeterd gebruik van de installatie
  • Decentrale besturing voorkomt tijdverslindende communicatie met bovenliggende niveaus
  • Flexibele en modulaire uitvoering van de transportbandmodulen

Belangrijkste eigenschappen van de F61-leeskop in één oogopslag

RFID-leeskop F61
RFID-leeskop F61
  • Werkfrequentie 13,56 MHz
  • Beschermingsklasse IP67
  • Bijzonder platte uitvoering (afmetingen 12 x 28 x 80 mm)
  • Monteerbaar  op metaal
  • Koppeling mogelijk aan RFID-verwerkingseenheid IDENTControl of IDENTControl Compact

amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
Bezoek de RFID-Hub

Bezoek onze "RFID-hub"—deze speciale website is een kennisbasis voor RFID. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over typische RFID-toepassingen…